2016-03-11 06:00

2016-03-11 06:00

Kvinnor är 14 procent smartare än män

RESPEKTLÖSHET:

Nyligen gick jag in på min Facebook och scrollade som vanligt igenom flödet. När jag kom till ett inlägg av ”största gruppen på Facebook” såg jag några kommentarer som gjorde mig så fruktansvärt upprörd. Tre män hade kränkt kvinnor i allmänhet så fruktansvärt mycket, och jag som kvinna tänker inte under några omständigheter acceptera det!

Att påstå att kvinnor hör hemma i köket, och inte har några hjärnor är fullkomligt respektlöst, speciellt av tre fullvuxna män. Det är 51 procent män som är alkoholpåverkade, en femtedel kvinnor blir våldtagna, och en tredjedel kvinnor blir misshandlade. Män, män, män... Så vad får män att säga att vi kvinnor inte har någon hjärna? Samtidig får kvinnor får 17 procent lägre lön än män, men samtidigt är kvinnor 14 procent smartare än män och har exakt lika lång utbildning.

Det är sån otroligt stor skillnad mellan män och kvinnor, men det ska det inte vara. Världen skulle inte fungera utan oss. Vi får kretsloppet att gå runt. Vi är en kraft, och vad händer om vi skulle strejka?

C

Nyligen gick jag in på min Facebook och scrollade som vanligt igenom flödet. När jag kom till ett inlägg av ”största gruppen på Facebook” såg jag några kommentarer som gjorde mig så fruktansvärt upprörd. Tre män hade kränkt kvinnor i allmänhet så fruktansvärt mycket, och jag som kvinna tänker inte under några omständigheter acceptera det!

Att påstå att kvinnor hör hemma i köket, och inte har några hjärnor är fullkomligt respektlöst, speciellt av tre fullvuxna män. Det är 51 procent män som är alkoholpåverkade, en femtedel kvinnor blir våldtagna, och en tredjedel kvinnor blir misshandlade. Män, män, män... Så vad får män att säga att vi kvinnor inte har någon hjärna? Samtidig får kvinnor får 17 procent lägre lön än män, men samtidigt är kvinnor 14 procent smartare än män och har exakt lika lång utbildning.

Det är sån otroligt stor skillnad mellan män och kvinnor, men det ska det inte vara. Världen skulle inte fungera utan oss. Vi får kretsloppet att gå runt. Vi är en kraft, och vad händer om vi skulle strejka?

C

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.