2016-03-11 06:00

2016-03-11 06:00

Fräscha upp och bygg ut Stjernehallen

TORSBY:

I Stjernehallen i Torsby brukar jag och mitt lag träna. Efter alla dessa år tycker jag att hallen har börjat bli nedgången. Väggar, kiosk och läktare är inte fräscha längre. Men då tänkte jag att man kan bygga om det. Jag tycker att kommunen ska lägga pengar på att renovera Stjernehallen. Alla ungdomar skulle tycka att det var fräschare med en nyrenoverad hall och de skulle tycka att det blir roligare att åka dit. I stället för att sitta vid datorn eller tv-skärmen skulle de kunna träffas och träna där.

Hallen är också trång och liten att spela matcher i. Jag och mitt lag har träningar i Stjernehallen och ibland måste vi spela på halvplan, för annars hinner inte alla lag träna tillräckligt mycket. Om man renoverar hallen och samtidigt gör den större skulle man kunna använda den även som fotbollshall på vintern. Kommunen tycker säkert att det blir för dyrt och vet inte var man ska ta pengarna ifrån. Men man kan ha cuper så att man får in pengar och man kan hyra ut hallen och även använda den till konserter och andra arrangemang. Man kan ta inträde för vuxna på A-lagsmatcher och få inkomster från kiosken.

Om kommunen bygger ut hallens läktare så skulle mer folk få plats vilket leder till att det blir fler besökande och mer intäkter. Så tycker inte ni att era barn ska träna mer och inte sitta vid datorn eller vid tv-skärmarna hela tiden? Torsby Kommun, se över hur en renovering skulle kunna ske, inte sen om flera år utan nu.

Noah Melkersson

Klass 6, Frykenskolan

I Stjernehallen i Torsby brukar jag och mitt lag träna. Efter alla dessa år tycker jag att hallen har börjat bli nedgången. Väggar, kiosk och läktare är inte fräscha längre. Men då tänkte jag att man kan bygga om det. Jag tycker att kommunen ska lägga pengar på att renovera Stjernehallen. Alla ungdomar skulle tycka att det var fräschare med en nyrenoverad hall och de skulle tycka att det blir roligare att åka dit. I stället för att sitta vid datorn eller tv-skärmen skulle de kunna träffas och träna där.

Hallen är också trång och liten att spela matcher i. Jag och mitt lag har träningar i Stjernehallen och ibland måste vi spela på halvplan, för annars hinner inte alla lag träna tillräckligt mycket. Om man renoverar hallen och samtidigt gör den större skulle man kunna använda den även som fotbollshall på vintern. Kommunen tycker säkert att det blir för dyrt och vet inte var man ska ta pengarna ifrån. Men man kan ha cuper så att man får in pengar och man kan hyra ut hallen och även använda den till konserter och andra arrangemang. Man kan ta inträde för vuxna på A-lagsmatcher och få inkomster från kiosken.

Om kommunen bygger ut hallens läktare så skulle mer folk få plats vilket leder till att det blir fler besökande och mer intäkter. Så tycker inte ni att era barn ska träna mer och inte sitta vid datorn eller vid tv-skärmarna hela tiden? Torsby Kommun, se över hur en renovering skulle kunna ske, inte sen om flera år utan nu.

Noah Melkersson

Klass 6, Frykenskolan

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.