2016-03-11 06:00

2016-03-11 06:00

Ett leende hundratals barn kan vara guld värt

MULTIHALL:

Här i Torsby har vi inte någon ”riktig” sporthall vilket jag tycker är konstigt eftersom Torsby ändå är rätt så stort och har många unga idrottsintresserade, till skillnad mot Kristinehamn som inte är så jättemycket större men har många och jättefina hallar.

Jag tycker att vi för en gångs skull skulle kunna bygga en riktig multihall!

Att kunna sätta ett leende på flera hundra barn. För att kunna satsa på Torsbys ungdomar. Jag själv är med i olika sporter som använder sig av Torsbys idrottshallar och det är väldigt tajt med tider vilket leder till att vi får få timmar i veckan av träning. Man behöver köpa utrustning för flera hundra och får man då inte den tid man vill ha på träning så har man ju slösat bort pengar vilket leder till att barn slutar att träna.

Vi har en fotbollslinje och en skidlinje – men ingen riktig sporthall... Har de då inte ett riktigt ställe att träna på så blir linjerna dåliga och ingen söker sig hit. Om ingen gör det så måste de lägga ner linjerna vilket resulterar i att färre unga flyttar hit och Torsby blir bara mindre och mindre.

Vi måste också bygga en eller flera hallar med chans för rullstolsburna att ta sig upp på läktarna. Inte i någon av Torsbys hallar tar sig rullstolsburna upp på läktarna... Är inte det något att tänka på?

Nu tänker väl att det är för dyrt. Men då säger jag att vi måste satsa på Torsbys ungdomar. I längden – med uthyrningar, mässor och annat – får vi också in en bra slant, vilket leder till att vi kanske till och med går plus i slutet. Och pengar är ju pengar... Att sätta ett leende extra på flera hundra barn, är inte det guld värt?

Stå upp för Torsbys ungdomar!

Isak Reiersen

Här i Torsby har vi inte någon ”riktig” sporthall vilket jag tycker är konstigt eftersom Torsby ändå är rätt så stort och har många unga idrottsintresserade, till skillnad mot Kristinehamn som inte är så jättemycket större men har många och jättefina hallar.

Jag tycker att vi för en gångs skull skulle kunna bygga en riktig multihall!

Att kunna sätta ett leende på flera hundra barn. För att kunna satsa på Torsbys ungdomar. Jag själv är med i olika sporter som använder sig av Torsbys idrottshallar och det är väldigt tajt med tider vilket leder till att vi får få timmar i veckan av träning. Man behöver köpa utrustning för flera hundra och får man då inte den tid man vill ha på träning så har man ju slösat bort pengar vilket leder till att barn slutar att träna.

Vi har en fotbollslinje och en skidlinje – men ingen riktig sporthall... Har de då inte ett riktigt ställe att träna på så blir linjerna dåliga och ingen söker sig hit. Om ingen gör det så måste de lägga ner linjerna vilket resulterar i att färre unga flyttar hit och Torsby blir bara mindre och mindre.

Vi måste också bygga en eller flera hallar med chans för rullstolsburna att ta sig upp på läktarna. Inte i någon av Torsbys hallar tar sig rullstolsburna upp på läktarna... Är inte det något att tänka på?

Nu tänker väl att det är för dyrt. Men då säger jag att vi måste satsa på Torsbys ungdomar. I längden – med uthyrningar, mässor och annat – får vi också in en bra slant, vilket leder till att vi kanske till och med går plus i slutet. Och pengar är ju pengar... Att sätta ett leende extra på flera hundra barn, är inte det guld värt?

Stå upp för Torsbys ungdomar!

Isak Reiersen

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.