2016-03-11 06:00

2016-03-11 06:00

"Blekt, omodernt och oengagerat"

ISHOCKEY: Insändare

Färjestad har lämnat sin storhetstid för flera år sedan. Laget har nästan alltid vunnit med ett uddamål de gånger som man har lyckats vinna under de senaste åren.

Jag känner mig bergsäker på att dagens Färjestad är det lag i SHL som skulle ha svårast av alla att kvala mot ett allsvenskt lag. FBK kan bekämpa ett bra motstånd i enstaka matcher, men laget kan inte föra en match, särskilt inte mot ett ”sämre” motstånd.

Den här säsongen har vi väl 19 oavgjorda matcher. Då är det inte är långt till en förlust. Tänk om!

Färjestad är så blekt, omodernt och oengagerat. Spelarna glider och pekar med klubborna dit de vill att motståndarna ska svänga. När de ska spela boxplay så ställer de upp i en fyrkant och pekar med klubborna medan de andra lagen i samma situation stressar och sätter enorm press på motspelarna. Men FBK bara står där som fån och pekar. De andra lagen genomskådade detta redan efter ett par omgångar, så nu sätter alla en hård press mot FBK. Därför blir Färjestadsspelarna alltid tillbakatryckta och ser löjliga ut.

Ett adelsmärke FBK hade förr var alltid tre centrar i världsklass och tillika en målvakt av superklass. Men inte nu längre.

Nu säger säkert ledningen att de spelarna inte finns i Sverige i dag, då vi dräneras på toppspelare till utländska klubbar. Klassen i dag är kanske 25 procent sämre överlag. Men betänk – inte i Skellefteå och Frölunda, dit vill de bra spelarna i dag. Förr var det till Conny Evensson och Håkan Loob med flera som alla ville.

Lämna denna uråldriga styrspelsvariant och börja träna massor med start och stopp och explosivitet hela sommaren, så kanske ni närmar er Skellefteå och Frölunda om några år!

Men för allt i världen: gör något nu medan laget är kvar i SHL, för när/om kvalet kommer, så kommer det att bli slutet för FBK

”Ett stort FBK-hjärta”

Jag känner mig bergsäker på att dagens Färjestad är det lag i SHL som skulle ha svårast av alla att kvala mot ett allsvenskt lag. FBK kan bekämpa ett bra motstånd i enstaka matcher, men laget kan inte föra en match, särskilt inte mot ett ”sämre” motstånd.

Den här säsongen har vi väl 19 oavgjorda matcher. Då är det inte är långt till en förlust. Tänk om!

Färjestad är så blekt, omodernt och oengagerat. Spelarna glider och pekar med klubborna dit de vill att motståndarna ska svänga. När de ska spela boxplay så ställer de upp i en fyrkant och pekar med klubborna medan de andra lagen i samma situation stressar och sätter enorm press på motspelarna. Men FBK bara står där som fån och pekar. De andra lagen genomskådade detta redan efter ett par omgångar, så nu sätter alla en hård press mot FBK. Därför blir Färjestadsspelarna alltid tillbakatryckta och ser löjliga ut.

Ett adelsmärke FBK hade förr var alltid tre centrar i världsklass och tillika en målvakt av superklass. Men inte nu längre.

Nu säger säkert ledningen att de spelarna inte finns i Sverige i dag, då vi dräneras på toppspelare till utländska klubbar. Klassen i dag är kanske 25 procent sämre överlag. Men betänk – inte i Skellefteå och Frölunda, dit vill de bra spelarna i dag. Förr var det till Conny Evensson och Håkan Loob med flera som alla ville.

Lämna denna uråldriga styrspelsvariant och börja träna massor med start och stopp och explosivitet hela sommaren, så kanske ni närmar er Skellefteå och Frölunda om några år!

Men för allt i världen: gör något nu medan laget är kvar i SHL, för när/om kvalet kommer, så kommer det att bli slutet för FBK

”Ett stort FBK-hjärta”

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.