2016-03-11 15:52

2016-03-11 15:52

Alla chefer får en möjlighet att förse sig med högre lön

SVERIGE: Få fördelar med att bilda storlän

Vad är det för fel på ledningen av det här landet? Nu ska de omorganisera länen till regioner, helt annorlunda mot den omorganisation som man nyligen har genomfört inom polisen! Polisen organiseras för vår del Värmland-Dalarna-Örebro, till en region. Hur är det då möjligt att ens fundera på en annan organisation när den precis har blivit klar?

Vem kom på det? Finns det någon som har ett övergripande ansvar?

Vi försöker återigen i det här landet att bygga upp en form av totalförsvar. För att det ska kunna fungera krävs liknande struktur och samverkansnivåer i alla statliga och kommunala organisationer. Vad säger till exempel Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, om det här?

Men det kanske det finns en fördel med detta ändå: polisen får ju på sikt säkert omorganisera sig igen och får då möjligheten att göra om och göra rätt. Alla chefer får också möjligheten att förse sig med högre lön och ännu mer gamla chefer kommer att sitta som administrativt stöd och göra verksamheten ännu svårare.

Vakna!

Bulten

Vad är det för fel på ledningen av det här landet? Nu ska de omorganisera länen till regioner, helt annorlunda mot den omorganisation som man nyligen har genomfört inom polisen! Polisen organiseras för vår del Värmland-Dalarna-Örebro, till en region. Hur är det då möjligt att ens fundera på en annan organisation när den precis har blivit klar?

Vem kom på det? Finns det någon som har ett övergripande ansvar?

Vi försöker återigen i det här landet att bygga upp en form av totalförsvar. För att det ska kunna fungera krävs liknande struktur och samverkansnivåer i alla statliga och kommunala organisationer. Vad säger till exempel Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, om det här?

Men det kanske det finns en fördel med detta ändå: polisen får ju på sikt säkert omorganisera sig igen och får då möjligheten att göra om och göra rätt. Alla chefer får också möjligheten att förse sig med högre lön och ännu mer gamla chefer kommer att sitta som administrativt stöd och göra verksamheten ännu svårare.

Vakna!

Bulten

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.