2016-03-09 06:00

2016-03-09 06:00

Samhället är pressat

SVERIGE: Svar till Sören (NWT 2/3)

Systemkollaps är inte bara en fråga om pengar. Att det går bra för Sverige nu beror på att vi är på väg in i en högkonjunktur.

Vitala funktioner i samhället är under press – polis, Migrationsverket, lärare och socialsekreterare för att nämna några. Det saknas bostäder, hem för ensamkommande barn, skollokaler med mera. Om inte åtgärder hade införts för att begränsa invandringen hade vi haft en kollaps. Nu gäller det att ta hand om de som har kommit och inte att spä på med samma volymer som tidigare.

Vad gäller statsskulden så har den konstant ökat från 2012. I januari 2016 minskade den med 4 miljarder kronor, men i december 2015 steg den med 80 miljarder, så dra inte allt för stora växlar på det.

Tillrättaläggande

Vitala funktioner i samhället är under press – polis, Migrationsverket, lärare och socialsekreterare för att nämna några. Det saknas bostäder, hem för ensamkommande barn, skollokaler med mera. Om inte åtgärder hade införts för att begränsa invandringen hade vi haft en kollaps. Nu gäller det att ta hand om de som har kommit och inte att spä på med samma volymer som tidigare.

Vad gäller statsskulden så har den konstant ökat från 2012. I januari 2016 minskade den med 4 miljarder kronor, men i december 2015 steg den med 80 miljarder, så dra inte allt för stora växlar på det.

Tillrättaläggande

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.