2016-03-08 08:12

2016-03-10 14:43

Likhetsfeminismen är den största av alla kvinnofällor

JÄMLIKHET: Återta den traditionella kvinnorollen!

Som kvinna och mamma tar jag starkt avstånd från likhetsfeminismen, som till skillnad från den i Sverige marginaliserade särartsfeminismen inte tar hänsyn till kvinnors biologiska förutsättningar och behov.

Jag vill inte tvingas att leva som en man utan möjlighet att prioritera moderskapet, men tyvärr står inte den svenska feminismen upp för oss kvinnor som föredrar att leva så.

Förr var det vanligt att mammorna var hemma tills yngsta barnet började skolan för att sedan kanske jobba deltid. Det har varit min målsättning att leva på samma sätt, men vi som vill leva så i dag är helt beroende av våra makars samtycke.

Feminismens försöker förringa moderns betydelse och försvåra för oss att vara hemma under våra barns uppväxt – med negativa konsekvenser i form av ökad fysisk och psykisk ohälsa till följd hos såväl barn som mödrar vilka utsätts för dagliga separationer från varandra. Jag saknar en konsekvensanalys av detta så kallade jämställdhetssträvande. Undersökningar visar tydligt att mödrar som anammar en så kallad jämställd livsstil mår betydligt sämre än vi som lever i en mer traditionell kvinnoroll där barn och familj sätts före karriär och lönearbete.

Då jag ser likhetsfeminismen som den största av kvinnofällor ser jag också ett stort behov av att ta upp kampen mot denna för att återta den traditionella kvinnorollen där moderskapet får stå i centrum!

Hemmafru/modersakskvinna

 

Jag vill inte tvingas att leva som en man utan möjlighet att prioritera moderskapet, men tyvärr står inte den svenska feminismen upp för oss kvinnor som föredrar att leva så.

Förr var det vanligt att mammorna var hemma tills yngsta barnet började skolan för att sedan kanske jobba deltid. Det har varit min målsättning att leva på samma sätt, men vi som vill leva så i dag är helt beroende av våra makars samtycke.

Feminismens försöker förringa moderns betydelse och försvåra för oss att vara hemma under våra barns uppväxt – med negativa konsekvenser i form av ökad fysisk och psykisk ohälsa till följd hos såväl barn som mödrar vilka utsätts för dagliga separationer från varandra. Jag saknar en konsekvensanalys av detta så kallade jämställdhetssträvande. Undersökningar visar tydligt att mödrar som anammar en så kallad jämställd livsstil mår betydligt sämre än vi som lever i en mer traditionell kvinnoroll där barn och familj sätts före karriär och lönearbete.

Då jag ser likhetsfeminismen som den största av kvinnofällor ser jag också ett stort behov av att ta upp kampen mot denna för att återta den traditionella kvinnorollen där moderskapet får stå i centrum!

Hemmafru/modersakskvinna

 

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.