2016-03-07 06:00

2016-03-07 06:00

Tala med barnen om våra djur

NATURLÄRA:

Barn måste i tidig ålder få lära sig hur man förhåller sig till djur. Man måste till exempel lära dem att det inte är okej att springa och jaga och sparka efter fåglar, eller att sparka fotboll med igelkottar.

Det räcker inte att bara säga nej och fy, man måste prata med barnen om att också djuren har känslor – precis som vi själva. Då får barnen en bra förståelse för djur!

Gurli Stöberg

Grums

Barn måste i tidig ålder få lära sig hur man förhåller sig till djur. Man måste till exempel lära dem att det inte är okej att springa och jaga och sparka efter fåglar, eller att sparka fotboll med igelkottar.

Det räcker inte att bara säga nej och fy, man måste prata med barnen om att också djuren har känslor – precis som vi själva. Då får barnen en bra förståelse för djur!

Gurli Stöberg

Grums

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.