2016-03-05 06:00

2016-03-05 06:00

Personalen är en handelsvara

OK VÄRMLAND: Skarp kritik mot ledningen

Vi har läst många insändare där vd:n i OK Värmland ifrågasätts och vi är många som har jobbat och jobbar där som bara kan konstatera att allt har blivit så mycket sämre med den nya ledningen.

Dåligt ledarskap är anledning till att OK blöder pengar på vissa orter, och det är inte konstigt när man väljer att köpa loss arbetsdugliga medarbetare i stället för att lägga dessa pengar på en bemanning som gör att gamla trotjänare känner att de kan jobba kvar i ett behagligt tempo. Personer som vågar kritisera ledningen och har åsikter om hur man kan göra förändringar för att få de anställda att må bättre blir utlösta genom personliga uppgörelser, bara för att ledningen vill få bortpersoner som inte passar in i dess ögon.

I stället för att följa Lagen om anställningsskydd och låta personal med lång anställningstid och deltid få utökat arbetstidsmått, så väljer man att lägga tiden på mer personal som anställs genom anställningsformen ”extra vid behov” samt att man anställer bekanta till ledningen som går före personal med ”lång och trogen tjänst” i företaget.

OK Värmland har dessutom ett projekt – Ung på väg – där man slår sig för bröstet och säger att man vill hjälpa ungdomar in på arbetsmarknaden. Det enda man vill med detta är att få billig och skattesubventionerad arbetskraft som på sin höjd kan leda till en osäker anställning. ”Extra vid behov”... Det är att hjälpa ungdomar, det!

Man har också börjat att använda sig av bemanningsföretag på en del stationer, i stället för att jobba in nya extraarbetare som kan ta över när de som vill gå i pension gör det. Personalen på OK är i dag en handelsvara som vilken som helst. Att ha jobbat på OK Värmland under många år är ingen merit, man kan när som helst byttas ut mot en praktikant eller någon bemanningsanställd.

Det är snart dags för årsstämmor i föreningen och förhoppningen är att några vågar göra sina röster hörda och ge tydliga direktiv till ledningen om att ändra kurs, eftersom många anställda mår dåligt och många trotjänare har börjat se sig om efter andra arbeten.

OK Värmlands ledning måste tänka om och börja se de anställda som en resurs, inte som en belastning.

Kvarvarande personal

Vi har läst många insändare där vd:n i OK Värmland ifrågasätts och vi är många som har jobbat och jobbar där som bara kan konstatera att allt har blivit så mycket sämre med den nya ledningen.

Dåligt ledarskap är anledning till att OK blöder pengar på vissa orter, och det är inte konstigt när man väljer att köpa loss arbetsdugliga medarbetare i stället för att lägga dessa pengar på en bemanning som gör att gamla trotjänare känner att de kan jobba kvar i ett behagligt tempo. Personer som vågar kritisera ledningen och har åsikter om hur man kan göra förändringar för att få de anställda att må bättre blir utlösta genom personliga uppgörelser, bara för att ledningen vill få bortpersoner som inte passar in i dess ögon.

I stället för att följa Lagen om anställningsskydd och låta personal med lång anställningstid och deltid få utökat arbetstidsmått, så väljer man att lägga tiden på mer personal som anställs genom anställningsformen ”extra vid behov” samt att man anställer bekanta till ledningen som går före personal med ”lång och trogen tjänst” i företaget.

OK Värmland har dessutom ett projekt – Ung på väg – där man slår sig för bröstet och säger att man vill hjälpa ungdomar in på arbetsmarknaden. Det enda man vill med detta är att få billig och skattesubventionerad arbetskraft som på sin höjd kan leda till en osäker anställning. ”Extra vid behov”... Det är att hjälpa ungdomar, det!

Man har också börjat att använda sig av bemanningsföretag på en del stationer, i stället för att jobba in nya extraarbetare som kan ta över när de som vill gå i pension gör det. Personalen på OK är i dag en handelsvara som vilken som helst. Att ha jobbat på OK Värmland under många år är ingen merit, man kan när som helst byttas ut mot en praktikant eller någon bemanningsanställd.

Det är snart dags för årsstämmor i föreningen och förhoppningen är att några vågar göra sina röster hörda och ge tydliga direktiv till ledningen om att ändra kurs, eftersom många anställda mår dåligt och många trotjänare har börjat se sig om efter andra arbeten.

OK Värmlands ledning måste tänka om och börja se de anställda som en resurs, inte som en belastning.

Kvarvarande personal

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.