2016-03-05 06:00

2016-03-05 06:00

Dags att lägga ner länsmuseet

KULTUR:

Satsa resurserna på rätt ställe. Låt landstinget syssla med vård och omsorg och satsa pengar och resurser där. Kulturen kan skötas av kommunerna i stället. Gör ett kulturhus av länsmuseet och låt Karlstads kommun ta över driften och verksamheten, allt kommer bli mycket bättre då och länsmuseet mister möjligheten att leka bort skattepengar.

Administrationen sparas in, specialkompetenser som inte passar in i ett kulturhus kan säkert komma till nytta inom olika andra myndigheter eller i privata företag. Dagens museum är inget annat än ett medelmåttigt galleri som kostar alldeles för mycket. Ett kulturhus med verksamhet för alla är vad Karlstad behöver. Sätt dit ett kompetent ledarskap och gör verklighet av kulturhusutredningen. Region Värmlands kulturpengar kan satsas på länets mindre museer som också kämpar för sin överlevnad.

Kultur för alla

Satsa resurserna på rätt ställe. Låt landstinget syssla med vård och omsorg och satsa pengar och resurser där. Kulturen kan skötas av kommunerna i stället. Gör ett kulturhus av länsmuseet och låt Karlstads kommun ta över driften och verksamheten, allt kommer bli mycket bättre då och länsmuseet mister möjligheten att leka bort skattepengar.

Administrationen sparas in, specialkompetenser som inte passar in i ett kulturhus kan säkert komma till nytta inom olika andra myndigheter eller i privata företag. Dagens museum är inget annat än ett medelmåttigt galleri som kostar alldeles för mycket. Ett kulturhus med verksamhet för alla är vad Karlstad behöver. Sätt dit ett kompetent ledarskap och gör verklighet av kulturhusutredningen. Region Värmlands kulturpengar kan satsas på länets mindre museer som också kämpar för sin överlevnad.

Kultur för alla

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.