2016-03-03 06:00

2016-03-03 06:00

Söker svar på radda av frågor

INFORMATION:

Svar till Ove af Jochnick (NWT 27/2):

Jag håller med dig om att vi är desinformerade. Jag vill ha svar på varför vi inte tömmer Syrien, Afghanistan och många länder i Afrika på människor och ger dem arbete och bostad här i Europa. Jag vill också ha svar på varför vi inte ordnar båttrafik med färjor över Medelhavet så att människor kan ta sig hit säkert. Jag tänker också på våra barn och barnbarn som måste skämmas för hur vi har betett oss. Jag vill också ha information om varför vi ska ta hand om vuxna människor som om de vore barn? Jag vill ha svar på varför människor som bott som flyktingar i Turkiet och Iran räknas som människor som flytt för sina liv när de beger sig till Europa? Jag vill ha svar på varför vi inte tar hand om fattiga romer på samma sätt som andra fattiga människor från andra delar av världen som har kommit hit av ekonomiska skäl? Jag vill ha svar på varför lögner om identitet, ålder, hemvist och asylskäl räknas som legitimt? Jag vill ha svar på varför alla människor som ifrågasätter systemet anses som dåliga och onda människor?

A

Svar till Ove af Jochnick (NWT 27/2):

Jag håller med dig om att vi är desinformerade. Jag vill ha svar på varför vi inte tömmer Syrien, Afghanistan och många länder i Afrika på människor och ger dem arbete och bostad här i Europa. Jag vill också ha svar på varför vi inte ordnar båttrafik med färjor över Medelhavet så att människor kan ta sig hit säkert. Jag tänker också på våra barn och barnbarn som måste skämmas för hur vi har betett oss. Jag vill också ha information om varför vi ska ta hand om vuxna människor som om de vore barn? Jag vill ha svar på varför människor som bott som flyktingar i Turkiet och Iran räknas som människor som flytt för sina liv när de beger sig till Europa? Jag vill ha svar på varför vi inte tar hand om fattiga romer på samma sätt som andra fattiga människor från andra delar av världen som har kommit hit av ekonomiska skäl? Jag vill ha svar på varför lögner om identitet, ålder, hemvist och asylskäl räknas som legitimt? Jag vill ha svar på varför alla människor som ifrågasätter systemet anses som dåliga och onda människor?

A

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.