2016-03-03 06:00

2016-03-03 06:00

Nästan allt borde vara gratis

EKONOMI:

Svar till signaturen Greta (NWT 27/2):

Hur tänker du när du menar att mensskydd borde vara gratis? Borde då inte allt vi människor använder när vi får något vi inte bett om vara gratis? Till exempel gratis näsdukar vid förkylning, gratis medicin mot influensa, gratis bettskenor för snarkare, gratis kondomer – vi män har ju faktiskt inte bett om att sädesvätskan ska komma ut ur könet när vi har sex – och så vidare. Allt detta kostar ju också pengar. Nu är i och för sig förkylning, influensa och snarkning inget som är konstant men mäns fortplantningsfunktion är det. Det går visserligen helt avstå från sex annat än i fortplantingssyfte, men det drabbar kvinnor, det med, men det kanske inte gör något?

Ursäkta om jag verkar cynisk eller sarkastisk men listan på saker som män och kvinnor både har och drabbas av som ingen bett om kan göras lång. Det är bara att gilla läget och gå vidare. Det måste finnas bättre saker att engagera sig i!

Förundrad

Svar till signaturen Greta (NWT 27/2):

Hur tänker du när du menar att mensskydd borde vara gratis? Borde då inte allt vi människor använder när vi får något vi inte bett om vara gratis? Till exempel gratis näsdukar vid förkylning, gratis medicin mot influensa, gratis bettskenor för snarkare, gratis kondomer – vi män har ju faktiskt inte bett om att sädesvätskan ska komma ut ur könet när vi har sex – och så vidare. Allt detta kostar ju också pengar. Nu är i och för sig förkylning, influensa och snarkning inget som är konstant men mäns fortplantningsfunktion är det. Det går visserligen helt avstå från sex annat än i fortplantingssyfte, men det drabbar kvinnor, det med, men det kanske inte gör något?

Ursäkta om jag verkar cynisk eller sarkastisk men listan på saker som män och kvinnor både har och drabbas av som ingen bett om kan göras lång. Det är bara att gilla läget och gå vidare. Det måste finnas bättre saker att engagera sig i!

Förundrad

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.