2016-03-03 06:00

2016-03-03 06:00

Medelålders man mot tonårsmamma

MOD:

Den 28 februari tog jag tåget från Stockholms central till Karlstad. Tyvärr var allt fullbokat så jag tvingades att lösa en förstaklassbiljett. Jag hamnade då i en kupé som kallades ”tyst kupé”. Vi var tre personer plus jag själv och mitt sällskap.

I Södertälje kom det till en mamma (med tydlig invandrarbakgrund) och ett glatt barn på två–tre år. Jag har uppfostrat tre barn och observerade att mamman hade ett ovanligt tyst och stillsamt barn. Men naturligtvis ville barnet då och då förmedla sina intryck till mamman. Men ingen gråt och inget gnäll, som man kunde förvänta sig under en lång och tråkig tågresa. Trots detta ansåg sig en 35–40-årig ”gentleman” kallad att upplysa den tonåriga mamman om att vi färdades i en ”tyst kupé”; han kände sig tydligen störd. När jag råkade säga att han skulle lägga av med dumheterna, kröp han förorättad in i sitt hörn imiterande en ättiksburk.

Vi kan känna oss trygga i Sverige så länge det finns modiga ”män” som har kurage nog att ge sig på tonåriga mammor och treåriga barn!

Uno L

Den 28 februari tog jag tåget från Stockholms central till Karlstad. Tyvärr var allt fullbokat så jag tvingades att lösa en förstaklassbiljett. Jag hamnade då i en kupé som kallades ”tyst kupé”. Vi var tre personer plus jag själv och mitt sällskap.

I Södertälje kom det till en mamma (med tydlig invandrarbakgrund) och ett glatt barn på två–tre år. Jag har uppfostrat tre barn och observerade att mamman hade ett ovanligt tyst och stillsamt barn. Men naturligtvis ville barnet då och då förmedla sina intryck till mamman. Men ingen gråt och inget gnäll, som man kunde förvänta sig under en lång och tråkig tågresa. Trots detta ansåg sig en 35–40-årig ”gentleman” kallad att upplysa den tonåriga mamman om att vi färdades i en ”tyst kupé”; han kände sig tydligen störd. När jag råkade säga att han skulle lägga av med dumheterna, kröp han förorättad in i sitt hörn imiterande en ättiksburk.

Vi kan känna oss trygga i Sverige så länge det finns modiga ”män” som har kurage nog att ge sig på tonåriga mammor och treåriga barn!

Uno L

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.