2016-03-03 06:00

2016-03-03 06:00

Inget som samhället ska ta hand om

MENS:

Svar till signaturen Greta (NWT 27/2):

Du skriver att mensskydd bör vara gratis och jämför det med rakhyvlar och att män inte behöver raka sig. Helt rätt, egentligen behöver vi inte det, men mitt tips är att de flesta tjejer/kvinnor köper smink och annan kosmetika för mer pengar än ni använder till mensskydd. Slopa sminket. Det behövs inte heller.

Tamponger och bindor är ganska nya påfund – 1930–40-talet. Innan dess har kvinnor världen över klarat av att hantera sina menstruationer i tusentals år, så du kanske kan hitta en billigare lösning och inte förvänta dig att samhället ska lösa dina problem.

Det här är ett ickeproblem som dyker upp i insändarspalter ett par gånger årligen. Då det aldrig hörsammas kanske det inte är ett så stort problem trots allt.

Grad 59

Svar till signaturen Greta (NWT 27/2):

Du skriver att mensskydd bör vara gratis och jämför det med rakhyvlar och att män inte behöver raka sig. Helt rätt, egentligen behöver vi inte det, men mitt tips är att de flesta tjejer/kvinnor köper smink och annan kosmetika för mer pengar än ni använder till mensskydd. Slopa sminket. Det behövs inte heller.

Tamponger och bindor är ganska nya påfund – 1930–40-talet. Innan dess har kvinnor världen över klarat av att hantera sina menstruationer i tusentals år, så du kanske kan hitta en billigare lösning och inte förvänta dig att samhället ska lösa dina problem.

Det här är ett ickeproblem som dyker upp i insändarspalter ett par gånger årligen. Då det aldrig hörsammas kanske det inte är ett så stort problem trots allt.

Grad 59

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.