2016-03-02 14:21

2016-03-02 14:21

Ingen möjlighet att kunna försörja sig i sitt hemland

TIGGARE: Vanliga människor med ovanliga bekymmer

Det känns bra varje gång som någon tar parti för alla som av olika anledningar nu kommer strömmande till vårt land. Jag har själv blivit nära vän med ett gift par från Rumänien som inte ser någon annan utväg än att komma hit och tigga eller jobba lite, om de har tur, detta för att kunna hålla sina barn med mat och skolgång. I hemlandet finns för närvarande inga möjligheter till försörjning, men olika organisationer jobbar för att, på plats efter plats, ordna jobb och utbildning.

Föräldrarna vill ju inte sitta på en trottoar i Sverige i stället för att kunna vara hemma med sina barn.

De flesta jag talar med inser att det är vanliga människor med ovanliga bekymmer som det här är frågan om.

Och jag märker att de som tycker illa om tiggarna är människor som aldrig talat med nån av dem, aldrig har brytt sig om att ta reda på varför de kommer hit.

Myndigheterna i hemlandet tar fortfarande inget ansvar och det är ju det största problemet. Man kan bara hoppas att det ordnar sig med jobb och att romerna blir betraktade som fullvärdiga medborgare i sitt eget hemland.

Anna Lundqvist

Årjäng

Det känns bra varje gång som någon tar parti för alla som av olika anledningar nu kommer strömmande till vårt land. Jag har själv blivit nära vän med ett gift par från Rumänien som inte ser någon annan utväg än att komma hit och tigga eller jobba lite, om de har tur, detta för att kunna hålla sina barn med mat och skolgång. I hemlandet finns för närvarande inga möjligheter till försörjning, men olika organisationer jobbar för att, på plats efter plats, ordna jobb och utbildning.

Föräldrarna vill ju inte sitta på en trottoar i Sverige i stället för att kunna vara hemma med sina barn.

De flesta jag talar med inser att det är vanliga människor med ovanliga bekymmer som det här är frågan om.

Och jag märker att de som tycker illa om tiggarna är människor som aldrig talat med nån av dem, aldrig har brytt sig om att ta reda på varför de kommer hit.

Myndigheterna i hemlandet tar fortfarande inget ansvar och det är ju det största problemet. Man kan bara hoppas att det ordnar sig med jobb och att romerna blir betraktade som fullvärdiga medborgare i sitt eget hemland.

Anna Lundqvist

Årjäng

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.