2016-03-02 06:00

2016-03-02 06:00

En samlande kraft i länet efterlyses för att ordna till en bättre helhetssyn

VÄRMLAND: Optimalt utnyttjande av turismen

Karlstad upplever för närvarande en byggboom utan like. Visserligen ligger tonvikten för dagen enbart på bostäder, men med en omfattande utbyggnad av bostäder följer förhoppningsvis också ett tillskott av restauranger och tidsfördrivsetablissemang av olika slag, fattas bara annat!

Det talas utöver detta om att Karlstad stad bör etablera flera så kallade turistmagneter för att därmed locka fler penningstarka besökare till staden. Det är, vad jag kan förstå, följaktligen en fråga om att låta urbaniseringsprocessen omfatta även turismen i länet, ty samtidigt låter man oss veta att en nedläggning av en av våra klarast lysande ädelstenar ur turismsynpunkt – Fryksdalsbanan – har diskuterats, och det har varit kämpigt för de ansvariga runt ångbåten Freja att få ut den på sjön igen. Nu har det dock öppnats en möjlighet att åter få se båten på Fryken om något år eller så, men detta tack vare att snälla människor låtit k-märka båten och därmed förbättrat finansieringsmöjligheterna och kanske förhoppningsvis också förhindrat en tänkbar skrotning.

Jag tycker att det borde finnas en samlande kraft i länet, med bättre känsla för vad som är värdefullt att framhålla ur turismsynpunkt och för att åstadkomma en mer optimerad helhetssyn vad gäller utnyttjandet av turismens möjligheter – och då för hela landskapet Värmland.

Rolf Ernstson

Karlstad upplever för närvarande en byggboom utan like. Visserligen ligger tonvikten för dagen enbart på bostäder, men med en omfattande utbyggnad av bostäder följer förhoppningsvis också ett tillskott av restauranger och tidsfördrivsetablissemang av olika slag, fattas bara annat!

Det talas utöver detta om att Karlstad stad bör etablera flera så kallade turistmagneter för att därmed locka fler penningstarka besökare till staden. Det är, vad jag kan förstå, följaktligen en fråga om att låta urbaniseringsprocessen omfatta även turismen i länet, ty samtidigt låter man oss veta att en nedläggning av en av våra klarast lysande ädelstenar ur turismsynpunkt – Fryksdalsbanan – har diskuterats, och det har varit kämpigt för de ansvariga runt ångbåten Freja att få ut den på sjön igen. Nu har det dock öppnats en möjlighet att åter få se båten på Fryken om något år eller så, men detta tack vare att snälla människor låtit k-märka båten och därmed förbättrat finansieringsmöjligheterna och kanske förhoppningsvis också förhindrat en tänkbar skrotning.

Jag tycker att det borde finnas en samlande kraft i länet, med bättre känsla för vad som är värdefullt att framhålla ur turismsynpunkt och för att åstadkomma en mer optimerad helhetssyn vad gäller utnyttjandet av turismens möjligheter – och då för hela landskapet Värmland.

Rolf Ernstson

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.