2016-03-01 06:00

2016-03-01 06:00

Museiskutan är svajig nu – riskerar att bli plundrad

VÄRMLANDS MUSEUM: Ledningen får kritik – igen...

Under vintern har det stormat rejält kring Värmlands museum och främst kring museiledningen – igen... Chefen har fått stark kritik från alla håll och undercheferna har även de haft det blåsigt kring öronen. Personal har sparkats och ska bytas ut, konstinstallationer och utställningar ska skrotas, och stora ombyggnationer planeras – utan att det finns pengar.

Museiskutan känns svajig. Vem är det egentligen som styr? Museichefen, som nu söker nytt jobb, bekräftar på detta sätt att inte ens hon själv verkar tro på sina idéer och att ledningen kan räta upp skutan igen – så hon flyr. Vilka följer efter?

Det är dags att ändra kurs, dags för styrelsen att visa att de är dugliga nog att lösa det som ledningen har misslyckats med. Backa, rätta till alla tokiga beslut och styr rätt. Låt chefen gå och byt hela ledningen, se till att det kommer en vision där vi får se förslag på lika spännande utställningar och annat som museet brukade ha. Rädda museet från att bli ett vrak, plundrat på allt det fantastiska!

Kapten Haddock

Under vintern har det stormat rejält kring Värmlands museum och främst kring museiledningen – igen... Chefen har fått stark kritik från alla håll och undercheferna har även de haft det blåsigt kring öronen. Personal har sparkats och ska bytas ut, konstinstallationer och utställningar ska skrotas, och stora ombyggnationer planeras – utan att det finns pengar.

Museiskutan känns svajig. Vem är det egentligen som styr? Museichefen, som nu söker nytt jobb, bekräftar på detta sätt att inte ens hon själv verkar tro på sina idéer och att ledningen kan räta upp skutan igen – så hon flyr. Vilka följer efter?

Det är dags att ändra kurs, dags för styrelsen att visa att de är dugliga nog att lösa det som ledningen har misslyckats med. Backa, rätta till alla tokiga beslut och styr rätt. Låt chefen gå och byt hela ledningen, se till att det kommer en vision där vi får se förslag på lika spännande utställningar och annat som museet brukade ha. Rädda museet från att bli ett vrak, plundrat på allt det fantastiska!

Kapten Haddock

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.