2016-03-01 06:00

2016-03-01 06:00

Kossor livnär oss, avgaser dödar

KLIMAT :

Svar till signaturen CO2 agro (NWT 29/1):

Sverige och världen står inför stora utmaningar. Världens klimatutsläpp måste minskas, hållbar energiförsörjning tryggas och omställningen till effektiva och hållbara transporter påskyndas. Detta begrepp antas finnas i våra moderatvärderingar.

Jag påstår att våra kossor livnär vi oss på, och motorfordonens avgaser dör vi av.

Du har gjort en överslagsberäkning av hur mycket växthusgaser våra kor släpper ut i form av metan – enligt tidningen Ingenjören och Jordbruksverkets hemsida. Jag tycker att du ska göra samma överslagsberäkning vad gäller våra motorfordon, så att vi har något att referera till. Glöm heller inte våra försurade insjöar! Det finns säkert någon tidning som kan beskriva motsvarigheter.

L Å F i Kil

Svar till signaturen CO2 agro (NWT 29/1):

Sverige och världen står inför stora utmaningar. Världens klimatutsläpp måste minskas, hållbar energiförsörjning tryggas och omställningen till effektiva och hållbara transporter påskyndas. Detta begrepp antas finnas i våra moderatvärderingar.

Jag påstår att våra kossor livnär vi oss på, och motorfordonens avgaser dör vi av.

Du har gjort en överslagsberäkning av hur mycket växthusgaser våra kor släpper ut i form av metan – enligt tidningen Ingenjören och Jordbruksverkets hemsida. Jag tycker att du ska göra samma överslagsberäkning vad gäller våra motorfordon, så att vi har något att referera till. Glöm heller inte våra försurade insjöar! Det finns säkert någon tidning som kan beskriva motsvarigheter.

L Å F i Kil

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.