2016-02-25 06:00

2016-02-25 06:00

Vi behöver rusta upp!

SVERIGE:

I dag har Sverige bara cirka 30 000 militärer som kan försvara landet. Om vi blir invaderade av något land så kan vi bara försvara oss i tre–fyra dagar.

Sverige måste ha ett bättre försvar, om det skulle bli krig, annars kan vi förlora vårt land. Så vi tycker att när man har fyllt 18 år ska det vara obligatorisk värnplikt i minst två år. Dessutom skulle Sverige få mindre arbetslöshet – fler ungdomar skulle få jobb för militären. Så satsa på försvaret!

Oscar och Emil

I dag har Sverige bara cirka 30 000 militärer som kan försvara landet. Om vi blir invaderade av något land så kan vi bara försvara oss i tre–fyra dagar.

Sverige måste ha ett bättre försvar, om det skulle bli krig, annars kan vi förlora vårt land. Så vi tycker att när man har fyllt 18 år ska det vara obligatorisk värnplikt i minst två år. Dessutom skulle Sverige få mindre arbetslöshet – fler ungdomar skulle få jobb för militären. Så satsa på försvaret!

Oscar och Emil

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.