2016-02-25 06:00

2016-02-25 06:00

Svångremstider väntar

KIL:

Som vanlig medborgare så måste man ha en hushållsbudget. För de flesta är det viktigt att kredit och debet går ihop. När det inte gör det, kommer det surt efter... När kommuner gör investeringar gäller förstås detsamma. Det är viktigt att man har samma ansvar för andras pengar som för sina egna. Men ibland kan kommuner i sin iver att framstå som ”kreativa” ta sig vatten över huvudet.

Så skrev signaturen Skattebetalaren den 18/2 om Kils kommun på nwt.se.

Jag befarar att vattnet för längesedan redan har stigit kommunalråden Forsberg och Johansson samt exploateringschefen Svensson över huvudet. De synes under lång tid ovarsamt ha hanterat skattemedel lite varstans i kommunen. För detta har de ifrågasatts i både Konkurrensverket samt kommissionen den nya välfärden.

Problemet med Kil är att det är svårt att komma åt och granska kommunens affärer. Sedan ett år tillbaka har medborgare upprepade gånger bett om att få ta del av handlingar som styrker Forsbergs och Svenssons påståenden om det enorma intresset för att få bosätta sig på Lövenstrand. Kommunen har konsekvent vägrat att lämna ut sådana uppgifter, med hänvisning till att det råder sekretess. Men, som från ovan, så påannonserade nyligen mäklare att det inte går att sälja bostäder vid Vikstaby, utan att det hela får läggas i malpåse. Det är då inte undra på att kommunen behöver sekretessbelägga sina ljusskygga handlingar. Jag antar att dessa köer aldrig har varit så ringlande långa.

Samtidigt som kommunen lägger Vikstaby i malpåse, säger man att det finns ett stort intresse för att bo i höghus i samma område. Dessa höghus som valsat runt i hela området utan att hamna på fast mark. Det är nog endast ledamöterna i Lövenstrands projektråd som vill bo där, någon annan kö lär inte finnas. I vart fall är kön inte kontrollerbar eftersom kommunen sekretessbelägger sådana uppgifter.

Tyvärr, gott folk i Kil,,, det blir nog att dra åt svångremmen framöver! För vi kommer att bli en fattig kommun med ett tungt ok att bära av stora skulder, höga skatter och dyrare avgifter.

Baltasar

Som vanlig medborgare så måste man ha en hushållsbudget. För de flesta är det viktigt att kredit och debet går ihop. När det inte gör det, kommer det surt efter... När kommuner gör investeringar gäller förstås detsamma. Det är viktigt att man har samma ansvar för andras pengar som för sina egna. Men ibland kan kommuner i sin iver att framstå som ”kreativa” ta sig vatten över huvudet.

Så skrev signaturen Skattebetalaren den 18/2 om Kils kommun på nwt.se.

Jag befarar att vattnet för längesedan redan har stigit kommunalråden Forsberg och Johansson samt exploateringschefen Svensson över huvudet. De synes under lång tid ovarsamt ha hanterat skattemedel lite varstans i kommunen. För detta har de ifrågasatts i både Konkurrensverket samt kommissionen den nya välfärden.

Problemet med Kil är att det är svårt att komma åt och granska kommunens affärer. Sedan ett år tillbaka har medborgare upprepade gånger bett om att få ta del av handlingar som styrker Forsbergs och Svenssons påståenden om det enorma intresset för att få bosätta sig på Lövenstrand. Kommunen har konsekvent vägrat att lämna ut sådana uppgifter, med hänvisning till att det råder sekretess. Men, som från ovan, så påannonserade nyligen mäklare att det inte går att sälja bostäder vid Vikstaby, utan att det hela får läggas i malpåse. Det är då inte undra på att kommunen behöver sekretessbelägga sina ljusskygga handlingar. Jag antar att dessa köer aldrig har varit så ringlande långa.

Samtidigt som kommunen lägger Vikstaby i malpåse, säger man att det finns ett stort intresse för att bo i höghus i samma område. Dessa höghus som valsat runt i hela området utan att hamna på fast mark. Det är nog endast ledamöterna i Lövenstrands projektråd som vill bo där, någon annan kö lär inte finnas. I vart fall är kön inte kontrollerbar eftersom kommunen sekretessbelägger sådana uppgifter.

Tyvärr, gott folk i Kil,,, det blir nog att dra åt svångremmen framöver! För vi kommer att bli en fattig kommun med ett tungt ok att bära av stora skulder, höga skatter och dyrare avgifter.

Baltasar

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.