2016-02-25 06:00

2016-02-25 06:00

Släng inte skräp på marken!

MILJÖ:

Jag tror jag talar för många fler än mig själv när jag säger att det inte är så trevligt att trampa på massa skitsaker, till exempel fimpar, när man försöker att ta en lugn och skön promenad.

Det är otroligt äckligt att vissa slänger saker som de har haft i munnen på marken. Gatorna skulle vara så mycket finare och fräschare om vi tog hand om dem. Det är så störande när man ser en person slänga sitt tuggummi eller något annat på marken, när det en meter bort finns en soptunna.

Hur lata har folk blivit? Tänk på de yngre, var en förebild, för om vi fortsätter så här kommer vi snart att gå på högar av skräp. Vissa kanske säger att det inte spelar någon roll om de slänger saker i soptunnan, om ingen annan gör det, men seriöst – vad är det för tänkesätt? Om alla tänkte så, skulle det inte vara någon ordning någonstans. Då kan jag ju lika gärna säga att bara för jag inte mördar någon, betyder det inte att andra slutar mörda.

Man måste ju börja någonstans och det är det jag gör med denna insändare. Så nästa gång du är på väg att fimpa eller slänga något annat på marken som inte hör dit, tänk då på att kanske ta de där extra tio stegen till soptunnan – inte bara för dina medmänniskors skull, utan även miljöns!

Tjejensomintevillhasnuspåskon

Jag tror jag talar för många fler än mig själv när jag säger att det inte är så trevligt att trampa på massa skitsaker, till exempel fimpar, när man försöker att ta en lugn och skön promenad.

Det är otroligt äckligt att vissa slänger saker som de har haft i munnen på marken. Gatorna skulle vara så mycket finare och fräschare om vi tog hand om dem. Det är så störande när man ser en person slänga sitt tuggummi eller något annat på marken, när det en meter bort finns en soptunna.

Hur lata har folk blivit? Tänk på de yngre, var en förebild, för om vi fortsätter så här kommer vi snart att gå på högar av skräp. Vissa kanske säger att det inte spelar någon roll om de slänger saker i soptunnan, om ingen annan gör det, men seriöst – vad är det för tänkesätt? Om alla tänkte så, skulle det inte vara någon ordning någonstans. Då kan jag ju lika gärna säga att bara för jag inte mördar någon, betyder det inte att andra slutar mörda.

Man måste ju börja någonstans och det är det jag gör med denna insändare. Så nästa gång du är på väg att fimpa eller slänga något annat på marken som inte hör dit, tänk då på att kanske ta de där extra tio stegen till soptunnan – inte bara för dina medmänniskors skull, utan även miljöns!

Tjejensomintevillhasnuspåskon

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.