2016-02-25 06:00

2016-02-25 06:00

Skatten är inte ny

KÄRNKRAFTSEL:

Svar till Björn Wahlberg (NWT 22/2):

Effektskatten är inte införd av denna regering utan den infördes redan 1984. Den nuvarande regeringen höjde skatten så att den motsvarar cirka 7 öre per kilowattimme kärnkraftsel, i stället för som tidigare 6 öre. Den borgerliga regeringen genomförde förra höjningen 2008.

Johan

Svar till Björn Wahlberg (NWT 22/2):

Effektskatten är inte införd av denna regering utan den infördes redan 1984. Den nuvarande regeringen höjde skatten så att den motsvarar cirka 7 öre per kilowattimme kärnkraftsel, i stället för som tidigare 6 öre. Den borgerliga regeringen genomförde förra höjningen 2008.

Johan

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.