2016-02-25 06:00

2016-02-25 06:00

Oklart om Orrholmens framtid

KARLSTAD: Trafikproblem vid förtätning

Nyligen kunde man läsa om att planerna på bland annat ett 17-våningshus på den så kallade sotartomten på Orrholmen i Karlstad snart kan bli verklighet. Men ingenting stod om hur man har tänkt sig den trafiksituation som kommer att uppstå när alla tre husen blir bebodda. Redan nu är det vissa tider under dagen ett elände att komma ut på Sjömansgatan vid vänstersväng från Orrholmsgatan in mot centrum! Trafikljuset som finns reglerar endast trafiken i riktningarna öst och väst. Vi som kommer från sjösidan av Orrholmen lever ett något chansartat liv – att inga olyckor sker är något av ett under!

En trafikrondell vore kanske en lösning, men då lägger troligen Lidl-tomten hinder i vägen.

Intressant är även få veta hur man tänker sig bilparkeringen. Ett nytt Orrholmsgarage är väl inte möjligt? Hela Orrholmen börjar mer och mer likna en stor bilparkering. Många hyresgäster har redan nu endera sin egen eller någon grannes bil alldeles utanför fönstret.

Trafiken på Orrholmsgatan är vissa tider mer än intensiv. Av någon anledning genar många som bor längre ut på området in på den gatan, trots att det finns ljusreglerad trafik på den bredare Tullhusgatan. Därtill körs det stundtals våldsamt fortare än fartbegränsningen på 30 km/tim, som framgår av både skyltar och stor markering i gatan. Men det tar inte många hänsyn till.

Jag räknar med att information om trafik och parkeringsplaneringen kommer snarast.

En norrman

Nyligen kunde man läsa om att planerna på bland annat ett 17-våningshus på den så kallade sotartomten på Orrholmen i Karlstad snart kan bli verklighet. Men ingenting stod om hur man har tänkt sig den trafiksituation som kommer att uppstå när alla tre husen blir bebodda. Redan nu är det vissa tider under dagen ett elände att komma ut på Sjömansgatan vid vänstersväng från Orrholmsgatan in mot centrum! Trafikljuset som finns reglerar endast trafiken i riktningarna öst och väst. Vi som kommer från sjösidan av Orrholmen lever ett något chansartat liv – att inga olyckor sker är något av ett under!

En trafikrondell vore kanske en lösning, men då lägger troligen Lidl-tomten hinder i vägen.

Intressant är även få veta hur man tänker sig bilparkeringen. Ett nytt Orrholmsgarage är väl inte möjligt? Hela Orrholmen börjar mer och mer likna en stor bilparkering. Många hyresgäster har redan nu endera sin egen eller någon grannes bil alldeles utanför fönstret.

Trafiken på Orrholmsgatan är vissa tider mer än intensiv. Av någon anledning genar många som bor längre ut på området in på den gatan, trots att det finns ljusreglerad trafik på den bredare Tullhusgatan. Därtill körs det stundtals våldsamt fortare än fartbegränsningen på 30 km/tim, som framgår av både skyltar och stor markering i gatan. Men det tar inte många hänsyn till.

Jag räknar med att information om trafik och parkeringsplaneringen kommer snarast.

En norrman

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.