2016-02-25 06:00

2016-02-25 06:00

Märkligt att rökning tillåts

ALLMÄN PLATS:

När jag läste rubriken ”Hammarö blir en tobaksfri kommun” i NWT 18/2 så trodde jag ett ögonblick att jag blivit bönhörd och att vi äntligen skulle få en rökfri ö, men när jag läste vidare insåg jag att det bara rörde sig om ytterligare ett litet myrsteg fram mot ett mindre rökigt samhälle.

Det är väl ändå väldigt märkligt att det ska vara tillåtet att diskriminera oss som inte tål rök då det för alla andra eftersträvas ökad tillgänglighet i samhället. Genom en så enkel åtgärd som rökförbud på allmän plats skulle tillgängligheten öka dramatiskt för alla oss som i dag har svårt att vistas på dessa platser för att vi mår så dåligt av att tvingas andas in andra människors tobaksrök. Det kan väl ändå inte vara för mycket begärt att vi som inte tål rök ska kunna få slippa den?

Fru Astma

När jag läste rubriken ”Hammarö blir en tobaksfri kommun” i NWT 18/2 så trodde jag ett ögonblick att jag blivit bönhörd och att vi äntligen skulle få en rökfri ö, men när jag läste vidare insåg jag att det bara rörde sig om ytterligare ett litet myrsteg fram mot ett mindre rökigt samhälle.

Det är väl ändå väldigt märkligt att det ska vara tillåtet att diskriminera oss som inte tål rök då det för alla andra eftersträvas ökad tillgänglighet i samhället. Genom en så enkel åtgärd som rökförbud på allmän plats skulle tillgängligheten öka dramatiskt för alla oss som i dag har svårt att vistas på dessa platser för att vi mår så dåligt av att tvingas andas in andra människors tobaksrök. Det kan väl ändå inte vara för mycket begärt att vi som inte tål rök ska kunna få slippa den?

Fru Astma

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.