2016-02-25 06:00

2016-02-25 06:00

Knepiga uppmaningar

SÄKERHET:

Vi uppmanas av försäkringsbolagen att be grannar om hjälp för att förhindra inbrott när vi åker bort – att de ska passa vårt hus, ta in vår post och ändra på persienner och vattna blommor och annat som gör att det ser ut som om någon är hemma. Allt för att försäkringsbolagen ska slippa stå för utgifter vid inbrott.

Men hur gör man detta om inte grannen har nyckel? Man lämnar naturligtvis inte ut sin nyckel om man inte litar på vederbörande.

Undrande försäkringstagare

Vi uppmanas av försäkringsbolagen att be grannar om hjälp för att förhindra inbrott när vi åker bort – att de ska passa vårt hus, ta in vår post och ändra på persienner och vattna blommor och annat som gör att det ser ut som om någon är hemma. Allt för att försäkringsbolagen ska slippa stå för utgifter vid inbrott.

Men hur gör man detta om inte grannen har nyckel? Man lämnar naturligtvis inte ut sin nyckel om man inte litar på vederbörande.

Undrande försäkringstagare

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.