2016-02-25 06:00

2016-02-25 06:00

Ingen motivation att spara

ELPRISER:

Det är minsann inte bara Karlstad Energi som försöker pressa ut mesta möjliga ur sina abonnenter. Jag bor i Sunne kommun och är alltså fånge hos Fortum, som ju inte är kända för att vara blygsamma med sin prissättning.

Min förbrukning under januari i år var lite drygt 200 kilowattimmar lägre än i januari förra året. Detta resulterade i en elräkning som är 700 kronor högre än förra året! En sänkning av förbrukningen med cirka 10 procent gav alltså en ökning av kostnaden med cirka 15 procent vilket ju är helt absurt! Nu tar Fortum mer betalt för att transportera hem elen till mig än vad själva elen kostar, och tillsammans med elskatt och moms blir då kostnaden för avgifter och skatt mer än dubbelt så hög som den för själva elen.

Vad har jag för motivation att spara el i det här läget? Hur länga ska elbolagen med sina områdesmonopol få härja fritt utan att någon priskontrollerande myndighet ryter till? Så här kan det inte få fortsätta!

Skinnad konsument

Det är minsann inte bara Karlstad Energi som försöker pressa ut mesta möjliga ur sina abonnenter. Jag bor i Sunne kommun och är alltså fånge hos Fortum, som ju inte är kända för att vara blygsamma med sin prissättning.

Min förbrukning under januari i år var lite drygt 200 kilowattimmar lägre än i januari förra året. Detta resulterade i en elräkning som är 700 kronor högre än förra året! En sänkning av förbrukningen med cirka 10 procent gav alltså en ökning av kostnaden med cirka 15 procent vilket ju är helt absurt! Nu tar Fortum mer betalt för att transportera hem elen till mig än vad själva elen kostar, och tillsammans med elskatt och moms blir då kostnaden för avgifter och skatt mer än dubbelt så hög som den för själva elen.

Vad har jag för motivation att spara el i det här läget? Hur länga ska elbolagen med sina områdesmonopol få härja fritt utan att någon priskontrollerande myndighet ryter till? Så här kan det inte få fortsätta!

Skinnad konsument

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.