2016-02-25 06:00

2016-02-25 06:00

Det måste vara ett skämt!

Karlstad 100 000:

Bra att Karlstads kommun vill satsa på att kommunen skall växa men ni har glömt det viktigaste av allt, att kommunen fortsätter även utanför Bergviksskyltarna. Ni expanderar höghus, bostadshus med exklusiva lägen till exklusiva priser vilket gör att våra barn och ungdomar inte har någon chans överhuvudtaget att någonsin flytta in i dessa lägenheter. Det krävs ju lite lön om man skall ha råd att bo i dessa exklusiva områden.

Ni lägger gärna fram visioner och strategier för hur Karlstads centrum skall växa så som till exempel utveckling av torget, stadsdelen Haga. Ni eftersöker också en projektledare för arenautveckling. När tänker ni lägga fram en landsbygdsstrategi för att landsbygden skall utvecklas och leva vidare för att nå detta mål om 100 000 invånare? Målet med 100 000 – då är väl inte landsbygden medräknat i det? Det är snart bättre att ni sätter upp en bom till de olika kransorterna för ni styrande i Karlstads kommun vill ändå inte satsa en enda krona på kransorterna!

Så länge ni bara pratar om att fylla centrum med 100 000 invånare så gör ni ju inte landsbygden så attraktiv att bo och leva i. Vi som bor på landsbygden har ju ett liv där som vi själva valt att bo i, men även vi vill ju ta lika stor del av kakan eftersom vi betalar lite mycket kommunalskatt. Alla kan ju inte bo centralt utan för att få ett fungerande samhälle så måste ju kransorterna leva vidare.

Det måste ju vara viktigare att ta de cirka 43 miljoner kronor som det skulle kosta att bygga en cykelbro för att spara tio minuter för några få personer som ska cykla till Färjestad. Dessa pengar skulle ju göra mer nytta i att rusta badhuset i Vålberg med som då kommer till användning för många fler personer än de som cyklar i Karlstad. Våra barn som bor i Edsvalla, Vålberg, Väse och Molkom med omnejd tillhör ju också Karlstads kommun och skall ha samma möjlighet till närhet till sina olika fritidsintressen som alla barn i Karlstad har. Detta är ju ett slag under bältet för hela Norsbygden om denna välanvända idrottsanläggning försvinner. Nej nu får ni skärpa er och tänka lite längre. Vad tror ni händer på sikt om barnen inte har något att göra på fritiden – det behöver man inte ens vara kommunpolitiker för att förstå. Våra barn är vår framtid men det är inte några av de få cykelentusiaster som sparar tio minuter på sin cykeltur!

Alla barn/ungdomar får ju inte plats att ha sin simundervisning i Karlstads nya fina badhus utan måste använda sig av Vålbergs simhall. Detta bevisar ju hur viktigt det är att detta badhus finns kvar. Ni föreslår Grums badhus, men det blir ju inte miljövänligt att sitta och skjutsa barn till Grums flera dagar i veckan för att de skall få simundervisning/idrott dels under skoltid och på fritiden. Det är många som då inte skulle ges samma möjlighet till träning eftersom det kanske inte finns möjligheter i en del familjer att skjutsa sina barn, men också avsaknaden av att ens ha en bil att tillgå för att kunna köra. Många av barnen som tränar i sporthallen kan ta sig till träningen själva utan att behöva skjutsas med bil.

En viktig aspekt i detta är ju också att Vålbergsskolan använder sporthallen för gymnastik under skoltid då inte gymnastiksalen räcker till för alla elever på skolan. På sikt kommer ju detta att bli än värre eftersom skolans elevantal kommer att öka eftersom vi kommer att få nya barn i skolan och då tänker vi på alla flyktingar som måste beredas plats i skolan. Detta gör ju att klasserna blir ännu större och behovet av sporthallen kommer att bli ännu mer påtaglig.

Man skäms över hur ni behandlar oss här ute i kransorterna. Om vi skulle få förfrågan om inflyttning till Karlstads kommun så skulle vi ju inte direkt stå med famnen öppen och rekommendera denna kommun.

Varmt välkomna till kommunen som sköter detta med avveckling galant!

Också skattebetalare/JC

Bra att Karlstads kommun vill satsa på att kommunen skall växa men ni har glömt det viktigaste av allt, att kommunen fortsätter även utanför Bergviksskyltarna. Ni expanderar höghus, bostadshus med exklusiva lägen till exklusiva priser vilket gör att våra barn och ungdomar inte har någon chans överhuvudtaget att någonsin flytta in i dessa lägenheter. Det krävs ju lite lön om man skall ha råd att bo i dessa exklusiva områden.

Ni lägger gärna fram visioner och strategier för hur Karlstads centrum skall växa så som till exempel utveckling av torget, stadsdelen Haga. Ni eftersöker också en projektledare för arenautveckling. När tänker ni lägga fram en landsbygdsstrategi för att landsbygden skall utvecklas och leva vidare för att nå detta mål om 100 000 invånare? Målet med 100 000 – då är väl inte landsbygden medräknat i det? Det är snart bättre att ni sätter upp en bom till de olika kransorterna för ni styrande i Karlstads kommun vill ändå inte satsa en enda krona på kransorterna!

Så länge ni bara pratar om att fylla centrum med 100 000 invånare så gör ni ju inte landsbygden så attraktiv att bo och leva i. Vi som bor på landsbygden har ju ett liv där som vi själva valt att bo i, men även vi vill ju ta lika stor del av kakan eftersom vi betalar lite mycket kommunalskatt. Alla kan ju inte bo centralt utan för att få ett fungerande samhälle så måste ju kransorterna leva vidare.

Det måste ju vara viktigare att ta de cirka 43 miljoner kronor som det skulle kosta att bygga en cykelbro för att spara tio minuter för några få personer som ska cykla till Färjestad. Dessa pengar skulle ju göra mer nytta i att rusta badhuset i Vålberg med som då kommer till användning för många fler personer än de som cyklar i Karlstad. Våra barn som bor i Edsvalla, Vålberg, Väse och Molkom med omnejd tillhör ju också Karlstads kommun och skall ha samma möjlighet till närhet till sina olika fritidsintressen som alla barn i Karlstad har. Detta är ju ett slag under bältet för hela Norsbygden om denna välanvända idrottsanläggning försvinner. Nej nu får ni skärpa er och tänka lite längre. Vad tror ni händer på sikt om barnen inte har något att göra på fritiden – det behöver man inte ens vara kommunpolitiker för att förstå. Våra barn är vår framtid men det är inte några av de få cykelentusiaster som sparar tio minuter på sin cykeltur!

Alla barn/ungdomar får ju inte plats att ha sin simundervisning i Karlstads nya fina badhus utan måste använda sig av Vålbergs simhall. Detta bevisar ju hur viktigt det är att detta badhus finns kvar. Ni föreslår Grums badhus, men det blir ju inte miljövänligt att sitta och skjutsa barn till Grums flera dagar i veckan för att de skall få simundervisning/idrott dels under skoltid och på fritiden. Det är många som då inte skulle ges samma möjlighet till träning eftersom det kanske inte finns möjligheter i en del familjer att skjutsa sina barn, men också avsaknaden av att ens ha en bil att tillgå för att kunna köra. Många av barnen som tränar i sporthallen kan ta sig till träningen själva utan att behöva skjutsas med bil.

En viktig aspekt i detta är ju också att Vålbergsskolan använder sporthallen för gymnastik under skoltid då inte gymnastiksalen räcker till för alla elever på skolan. På sikt kommer ju detta att bli än värre eftersom skolans elevantal kommer att öka eftersom vi kommer att få nya barn i skolan och då tänker vi på alla flyktingar som måste beredas plats i skolan. Detta gör ju att klasserna blir ännu större och behovet av sporthallen kommer att bli ännu mer påtaglig.

Man skäms över hur ni behandlar oss här ute i kransorterna. Om vi skulle få förfrågan om inflyttning till Karlstads kommun så skulle vi ju inte direkt stå med famnen öppen och rekommendera denna kommun.

Varmt välkomna till kommunen som sköter detta med avveckling galant!

Också skattebetalare/JC

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.