2016-02-24 15:17

2016-02-24 15:17

Opålitliga leksaker som stör sömnen

MOBILTELEFONER:

Jag måste hålla med signaturen Moa i hennes insändare i NWT den 17/2 om mobiltelefoner och sömnproblem.

Johan Wennberg (20/2) har däremot inte lärt sig mycket. När inte ens vuxna vet hur man säkerställer referenser och hur man kontrollerar att saker är sanning som man läser om på internet, då klarar inte heller barn av det.

Wikipedia är exempelvis inte godkänt vid uppsatsskrivning på internationella universitet. Och vet ni varför? Jo, Wikipedia skrivs av vem som helst, utan kontroll av referenser. Det vill säga att du och jag kan skriva något och hitta på vad som helst och det kan få stå kvar. En ordbok kontrolleras innan den ges ut och därför är det en pålitlig källa. Att Johan Wennberg och många andra litar mer på det de hittar på internet, eller halva internet som en mobil ger tillgång till, visar på hur dålig kunskap de har om hur man kritiskt måste källgranska allt som man läser på internet.

Det går inte lita på en online-ordbok, för kontrollerar du, Johan Wennberg, vem som har gett ut den, vem som har godkänt den och när den senaste editeringen har gjorts? Jag tror inte det, med tanke på din mycket flummiga insändare utan relevanta fakta. Forskning visar helt klart att mobiler stör sömn hos alla som är beroende, och det tycks på din insändare som du är massivt beroende av din leksakstelefon, som så många andra. Du behöver verkligen avgiftning!

Grattis, Moa, till att det finns ungdomar som du, det är jättekul att se och höra!

Fredrik Bergfeldt

It-säkerhetsexpert

Jag måste hålla med signaturen Moa i hennes insändare i NWT den 17/2 om mobiltelefoner och sömnproblem.

Johan Wennberg (20/2) har däremot inte lärt sig mycket. När inte ens vuxna vet hur man säkerställer referenser och hur man kontrollerar att saker är sanning som man läser om på internet, då klarar inte heller barn av det.

Wikipedia är exempelvis inte godkänt vid uppsatsskrivning på internationella universitet. Och vet ni varför? Jo, Wikipedia skrivs av vem som helst, utan kontroll av referenser. Det vill säga att du och jag kan skriva något och hitta på vad som helst och det kan få stå kvar. En ordbok kontrolleras innan den ges ut och därför är det en pålitlig källa. Att Johan Wennberg och många andra litar mer på det de hittar på internet, eller halva internet som en mobil ger tillgång till, visar på hur dålig kunskap de har om hur man kritiskt måste källgranska allt som man läser på internet.

Det går inte lita på en online-ordbok, för kontrollerar du, Johan Wennberg, vem som har gett ut den, vem som har godkänt den och när den senaste editeringen har gjorts? Jag tror inte det, med tanke på din mycket flummiga insändare utan relevanta fakta. Forskning visar helt klart att mobiler stör sömn hos alla som är beroende, och det tycks på din insändare som du är massivt beroende av din leksakstelefon, som så många andra. Du behöver verkligen avgiftning!

Grattis, Moa, till att det finns ungdomar som du, det är jättekul att se och höra!

Fredrik Bergfeldt

It-säkerhetsexpert

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.