2016-02-24 15:17

2016-02-24 15:17

En broms för regional utveckling

LÄNSSTYRELSEN:

Planerna på ett nytt bostadsområde på Katrineberg har pågått i cirka tio år. Karlstads kommun har fört en dialog med länsstyrelsen under processen gång. I länsstyrelsens vision står det att man ska samverka för en hållbar utveckling i länet, och att verka för att nationella mål får genomslag i regionen samt att man ska främja länets utveckling.

Men hur tänkte landshövding Kenneth Johansson när han avslog planerna på att bygga bostäder på Katrineberg? Ett ökat bostadsbyggande är ett nationellt mål, och att samverka med lokala företrädare för att fullgöra sitt uppdrag är något som Länsstyrelsen i Värmland bortser ifrån. Ännu en gång har man visat att man är långt ifrån sina visioner och sin ambition att vara något som befolkningen i regionen har nytta av. Man är nog långt ifrån människors vardag och behov också. Man kan ana att detta är en ledningsfråga – det är viktigare att dricka kaffe på residenset än att stödja de krafter som försöker utveckla Karlstad.

Vi har nu på listan fått ännu en organisation som inte tillför något till människorna i länet. Varför är länsstyrelsen en broms för regional utveckling? Anser landshövdingen att detta är det uppdrag som han har fått av regeringen?

Nils S

Planerna på ett nytt bostadsområde på Katrineberg har pågått i cirka tio år. Karlstads kommun har fört en dialog med länsstyrelsen under processen gång. I länsstyrelsens vision står det att man ska samverka för en hållbar utveckling i länet, och att verka för att nationella mål får genomslag i regionen samt att man ska främja länets utveckling.

Men hur tänkte landshövding Kenneth Johansson när han avslog planerna på att bygga bostäder på Katrineberg? Ett ökat bostadsbyggande är ett nationellt mål, och att samverka med lokala företrädare för att fullgöra sitt uppdrag är något som Länsstyrelsen i Värmland bortser ifrån. Ännu en gång har man visat att man är långt ifrån sina visioner och sin ambition att vara något som befolkningen i regionen har nytta av. Man är nog långt ifrån människors vardag och behov också. Man kan ana att detta är en ledningsfråga – det är viktigare att dricka kaffe på residenset än att stödja de krafter som försöker utveckla Karlstad.

Vi har nu på listan fått ännu en organisation som inte tillför något till människorna i länet. Varför är länsstyrelsen en broms för regional utveckling? Anser landshövdingen att detta är det uppdrag som han har fått av regeringen?

Nils S

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.