2016-02-24 15:19

2016-02-24 15:19

Diskutera kost i skolan!

VEGETARISKT:

Jag tycker att vi borde ha en vegetarisk vecka i skolan, för det är mycket bättre för både hälsan och miljön. Enligt uppgift är det 50 procents risk för en köttätare att få hjärtsjukdomar, 25 för en vegetarian och 15 för en vegan.

Det borde inte bli en vana för oss barn att äta kött, vi borde få ha ett val. Och om man vill ha vegetarisk/vegansk mat så borde man få det.

Sen så är det även fel av de vuxna att inte informera oss om var köttet kommer ifrån. Till exempel om barnen ska få handla godis så får de plocka godiset själv, eller hur? Eller om de ska odla potatis, då får de ju reda på hur hela processen går till.

Nu säger jag inte att barnen borde döda djuret, eller se hur det går till. Men man kan ju iallafall försöka att förklara på rimligaste sett, så att barnen vet vad de stoppar i sig. De vuxna säger ju även saker som att du kommer inte bli stark av att äta vegetariskt och att vegetariskt är ju inte gott. Detta kan få barnen att tro att det är dåligt, eller tro att de gör fel. De vuxna vill ju även att barnen borde äta mer grönsaker, eller hur? Då kan man ju få dem att äta mer vegetariskt.

Sen så säger ju alla att det inte innehåller tillräckligt mycket proteiner. Men då får man ju ersätta köttet med nåt annat, till exempel grönsaker. Vi borde även uppmuntra barnen till att äta mindre kött. Kanske inte sluta helt men iallafall dra ner.

Jag tycker att vi även borde på lektionerna ta upp det här i naturorienterade ämnen. Eller så skulle skolan kanske kunna hyra in nån kunnig utifrån som skulle kunna prata om det här ämnet. Vi borde verkligen upplysa mera om det!

Kämpade vegetarian

Jag tycker att vi borde ha en vegetarisk vecka i skolan, för det är mycket bättre för både hälsan och miljön. Enligt uppgift är det 50 procents risk för en köttätare att få hjärtsjukdomar, 25 för en vegetarian och 15 för en vegan.

Det borde inte bli en vana för oss barn att äta kött, vi borde få ha ett val. Och om man vill ha vegetarisk/vegansk mat så borde man få det.

Sen så är det även fel av de vuxna att inte informera oss om var köttet kommer ifrån. Till exempel om barnen ska få handla godis så får de plocka godiset själv, eller hur? Eller om de ska odla potatis, då får de ju reda på hur hela processen går till.

Nu säger jag inte att barnen borde döda djuret, eller se hur det går till. Men man kan ju iallafall försöka att förklara på rimligaste sett, så att barnen vet vad de stoppar i sig. De vuxna säger ju även saker som att du kommer inte bli stark av att äta vegetariskt och att vegetariskt är ju inte gott. Detta kan få barnen att tro att det är dåligt, eller tro att de gör fel. De vuxna vill ju även att barnen borde äta mer grönsaker, eller hur? Då kan man ju få dem att äta mer vegetariskt.

Sen så säger ju alla att det inte innehåller tillräckligt mycket proteiner. Men då får man ju ersätta köttet med nåt annat, till exempel grönsaker. Vi borde även uppmuntra barnen till att äta mindre kött. Kanske inte sluta helt men iallafall dra ner.

Jag tycker att vi även borde på lektionerna ta upp det här i naturorienterade ämnen. Eller så skulle skolan kanske kunna hyra in nån kunnig utifrån som skulle kunna prata om det här ämnet. Vi borde verkligen upplysa mera om det!

Kämpade vegetarian

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.