2016-02-24 15:02

2016-02-24 15:02

Det är hög tid att byta ut ledningen på länsmuseet

VÄRMLANDS MUSEUM: Märklig prioritering av utställningar

I en insändare den 15/2 skriver Gunnel Tenhovaara om den planerade ombyggnationen av Värmlands museum, och att de utställningar som länge har funnits nu kommer att rivas. Jag håller med om att museet bör visa just Värmlands historia, och det är synd att man de senaste åren successivt har minskat på utställningarna som rört just Värmland.

Tenhovaaras insändare fick mig därför att fundera på vad som kommer hända med exempelvis Lustenbåten nu när den delen av museet kommer byggas om. Uppenbarligen är man på museet inte intresserad av att berätta om den stora betydelse som skogsindustrin och flottningen haft för Värmlands utveckling. De har byggt en vägg framför båten så att besökarna inte längre kan se den, samt att de har lagt ner Dyvelstens flottningsmuseum.

Prioriteringen av vilkens sorts utställningar man lägger pengar på är mycket märklig. Det är hög tid att byta ut ledningen, i stället för att år efter år sparka personal och förlora kompetens. Om inte så är vårt fina museum snart kört i bott!

Marianne

medlem i Museiföreningen

I en insändare den 15/2 skriver Gunnel Tenhovaara om den planerade ombyggnationen av Värmlands museum, och att de utställningar som länge har funnits nu kommer att rivas. Jag håller med om att museet bör visa just Värmlands historia, och det är synd att man de senaste åren successivt har minskat på utställningarna som rört just Värmland.

Tenhovaaras insändare fick mig därför att fundera på vad som kommer hända med exempelvis Lustenbåten nu när den delen av museet kommer byggas om. Uppenbarligen är man på museet inte intresserad av att berätta om den stora betydelse som skogsindustrin och flottningen haft för Värmlands utveckling. De har byggt en vägg framför båten så att besökarna inte längre kan se den, samt att de har lagt ner Dyvelstens flottningsmuseum.

Prioriteringen av vilkens sorts utställningar man lägger pengar på är mycket märklig. Det är hög tid att byta ut ledningen, i stället för att år efter år sparka personal och förlora kompetens. Om inte så är vårt fina museum snart kört i bott!

Marianne

medlem i Museiföreningen

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.