2016-02-22 06:00

2016-02-22 06:00

Landshövdingen verkar ägna sig åt saker bortom regeringens önskemål

VÄRMLAND: Engagemang i vargfrågan

Vad har det tagit åt vår landshövding Kenneth Johansson?

Vad landshövdingen egentligen ska ägna sig åt är solklart. Han är regeringens företrädare och har till uppgift att verka för en hållbar utveckling i länet – miljömässigt, socialt och ekonomiskt. Därtill ska han samordna den statliga verksamheten i länet och följa länets tillstånd samt informera regeringen om länets behov.

Så står det föreskrivet.

Av media att döma tycks Kenneth Johansson därutöver syssla med mycket som ligger lång bortom vad regeringen Löfven önskar av honom. Vår Landshövding grottar i stället ner sig i egendomligt svassande för hittepåprinsessor och dito prinsar, och engagerar sig även kraftigt för särintresset ”varghatande jägare”.

Den annars timide och fryntlige hövdingen stampade nyligen rejält med foten i både tv och tidningar och krävde att man skulle ta hänsyn till hans landshövdingeord och tillåta avskjutning av varg, enligt hans och jägarnas recept.

Vad är det som sker med centerpartister när de når maktens taburetter? Lika vargdödarangelägen var en C-minister i alliansregeringen på sin tid.

Imre Randin

Vad har det tagit åt vår landshövding Kenneth Johansson?

Vad landshövdingen egentligen ska ägna sig åt är solklart. Han är regeringens företrädare och har till uppgift att verka för en hållbar utveckling i länet – miljömässigt, socialt och ekonomiskt. Därtill ska han samordna den statliga verksamheten i länet och följa länets tillstånd samt informera regeringen om länets behov.

Så står det föreskrivet.

Av media att döma tycks Kenneth Johansson därutöver syssla med mycket som ligger lång bortom vad regeringen Löfven önskar av honom. Vår Landshövding grottar i stället ner sig i egendomligt svassande för hittepåprinsessor och dito prinsar, och engagerar sig även kraftigt för särintresset ”varghatande jägare”.

Den annars timide och fryntlige hövdingen stampade nyligen rejält med foten i både tv och tidningar och krävde att man skulle ta hänsyn till hans landshövdingeord och tillåta avskjutning av varg, enligt hans och jägarnas recept.

Vad är det som sker med centerpartister när de når maktens taburetter? Lika vargdödarangelägen var en C-minister i alliansregeringen på sin tid.

Imre Randin

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.