2016-02-20 06:00

2016-03-08 08:11

En missuppfattning av ämnet

FEMINISM:

Svar till signaturen Hemmafru/modersakskvinna (NWT 17/2):

Du gör en riktig u-sväng när du påstår att feminismen försöker styra kvinnor in i männens norm. Då har du totalt missuppfattat vad feminismen står för. Vi vill få bort det patriarkat som styr det mesta i samhället. Det är inte männen som ska bestämma om en kvinna måste vara hemma med sina barn eller om hon ska arbeta. Kvinnan ska, på lika villkor som männen, styra över sina egna liv och ha samma möjligheter/skyldigheter.

Det handlar absolut inte om att ta ifrån männen något. Det handlar om att kvinnorna ska få samma möjligheter som männen har i dag – från förskoletiden och under resten av livet.

Man men först och främst feminist

Svar till signaturen Hemmafru/modersakskvinna (NWT 17/2):

Du gör en riktig u-sväng när du påstår att feminismen försöker styra kvinnor in i männens norm. Då har du totalt missuppfattat vad feminismen står för. Vi vill få bort det patriarkat som styr det mesta i samhället. Det är inte männen som ska bestämma om en kvinna måste vara hemma med sina barn eller om hon ska arbeta. Kvinnan ska, på lika villkor som männen, styra över sina egna liv och ha samma möjligheter/skyldigheter.

Det handlar absolut inte om att ta ifrån männen något. Det handlar om att kvinnorna ska få samma möjligheter som männen har i dag – från förskoletiden och under resten av livet.

Man men först och främst feminist

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.