2016-02-19 12:15

2016-02-19 12:23

Polisen svarar om Ogiers fortkörning

SVENSKA RALLYT

Rally Sweden är ett av länets största evenemang och det innebär ett extra stort tryck på vårt vägnät. Polisen prioriterar därför trafiksäkerhetsarbetet i anslutning till Rally Sweden.

Polisens huvuduppgift är att säkerställa en god framkomlighet i trafiken samt att skapa en trafiksäker miljö.

I samband med Rally Sweden genomförde polisen ett antal hastighetskontroller. Vid en av dessa kontroller ertappades Sebastian Ogier med att köra över gällande hastighet på en transportsträcka. Ogier framförde sin rallybil i 78 kilometer per timme på en sträcka där högsta tillåtna hastighet var 70 kilometer per timme. Ogier rapporterades på samma sätt som övriga trafikanter. Polisen gör ingen skillnad på deltagare i rallyt eller på övriga trafikanter.

Hastighetsöverträdelser på denna nivå föranleder inte att körkortet omhändertas.

Rune Atterstig

Gruppchef trafiksektionen i Bergslagen

 

Polisens huvuduppgift är att säkerställa en god framkomlighet i trafiken samt att skapa en trafiksäker miljö.

I samband med Rally Sweden genomförde polisen ett antal hastighetskontroller. Vid en av dessa kontroller ertappades Sebastian Ogier med att köra över gällande hastighet på en transportsträcka. Ogier framförde sin rallybil i 78 kilometer per timme på en sträcka där högsta tillåtna hastighet var 70 kilometer per timme. Ogier rapporterades på samma sätt som övriga trafikanter. Polisen gör ingen skillnad på deltagare i rallyt eller på övriga trafikanter.

Hastighetsöverträdelser på denna nivå föranleder inte att körkortet omhändertas.

Rune Atterstig

Gruppchef trafiksektionen i Bergslagen

 

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.