2016-02-18 06:00

2016-02-18 06:00

Vill inte få några nyheter om krig

HEMSKHETER:

De flesta nyhetssändningarna börjar med att informera oss om krigens hemskheter ute världen. Man blir ledsen av dessa negativa ord och bilder varje dag.

Jag var själv med om Hitlers krig på 1940-talet. Som barn påverkas man av händelser som sitter kvar i minnet. Flyktingarna kom i båtar från Finnmark i Nordnorge, de hade blivit utfösta från sina hem med sina småbarn på armen och utan att ha fått med sig något personligt, bara flytt hals över huvud. Sedan fick de bevittna när soldaterna satte eld på ladugårdarna där djuren brändes inne...

Tysktiden med Hitlers gärningar är vida bekant. Hela Finnmark lades i aska den gången! Men människornas envishet och kraft blev flyktingarnas hjälp, att ta tillbaka sin del av landet. Så nu blommar Finnmark åter, som det en gång var, och livet går vidare.

Krigsnyheter är inte vad vi behöver dagligen i våra hem. Sänd glad och positiv information i stället, tack!

Krigsbarn från 30-talet

De flesta nyhetssändningarna börjar med att informera oss om krigens hemskheter ute världen. Man blir ledsen av dessa negativa ord och bilder varje dag.

Jag var själv med om Hitlers krig på 1940-talet. Som barn påverkas man av händelser som sitter kvar i minnet. Flyktingarna kom i båtar från Finnmark i Nordnorge, de hade blivit utfösta från sina hem med sina småbarn på armen och utan att ha fått med sig något personligt, bara flytt hals över huvud. Sedan fick de bevittna när soldaterna satte eld på ladugårdarna där djuren brändes inne...

Tysktiden med Hitlers gärningar är vida bekant. Hela Finnmark lades i aska den gången! Men människornas envishet och kraft blev flyktingarnas hjälp, att ta tillbaka sin del av landet. Så nu blommar Finnmark åter, som det en gång var, och livet går vidare.

Krigsnyheter är inte vad vi behöver dagligen i våra hem. Sänd glad och positiv information i stället, tack!

Krigsbarn från 30-talet

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.