2016-02-18 15:20

2016-02-19 07:39

Tacksam för att vargjakten inte tilläts att bli av detta år

VÄRMLAND: Förvaltningsrätten gjorde rätt

Tack, Förvaltningsrätten i Karlstad, för att hindrade jakt på varg i Värmland!

Jag har min fastighet mitt i ett vargrevir och på gården finns ett 30-tal får. Under de 15 år som vi har haft får här, så har vargen inte besvärat oss en enda gång; man kan inte ens se spår av den runt vinterhagen när det ligger snö.

Däremot har grannens jakthund hetsat en av tackorna till döds och 2010 hade jag ett av Jägarförbundet konstaterat lo-angrepp.

Om våra vargar, som är i balans och respekterar oss på vår gård, skulle skjutas bort så kanske det skulle etablera sig ett nytt alfapar, som vi skulle få större problem med.

Jag ber Gunnar Glöersen på Jägareförbundet att sluta prata för oss djurägare på landet! Jag tror inte ett skvatt på att du tänker på oss. Säg som det är – att det hindrar jägarna från att släppa hunden under jakten. Betänk också att, enligt statistik för 2014, jägarna själva sköt 26 hundar medan vargen dödade fem, och det därför att hunden klev in i vargens revir.

Tack än en gång, Förvaltningsrätten, för att ni tänker efter före!

Uno

Jägare och skogsägare

Jag har min fastighet mitt i ett vargrevir och på gården finns ett 30-tal får. Under de 15 år som vi har haft får här, så har vargen inte besvärat oss en enda gång; man kan inte ens se spår av den runt vinterhagen när det ligger snö.

Däremot har grannens jakthund hetsat en av tackorna till döds och 2010 hade jag ett av Jägarförbundet konstaterat lo-angrepp.

Om våra vargar, som är i balans och respekterar oss på vår gård, skulle skjutas bort så kanske det skulle etablera sig ett nytt alfapar, som vi skulle få större problem med.

Jag ber Gunnar Glöersen på Jägareförbundet att sluta prata för oss djurägare på landet! Jag tror inte ett skvatt på att du tänker på oss. Säg som det är – att det hindrar jägarna från att släppa hunden under jakten. Betänk också att, enligt statistik för 2014, jägarna själva sköt 26 hundar medan vargen dödade fem, och det därför att hunden klev in i vargens revir.

Tack än en gång, Förvaltningsrätten, för att ni tänker efter före!

Uno

Jägare och skogsägare

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.