2016-02-18 06:00

2016-02-18 06:00

De behöver hjälp, inte hat

FLYKTINGAR:

Jag är stolt över att bo i ett av de europeiska länder som tar in flest flyktingar, eftersom jag tycker det är otroligt viktigt att hjälpa dem. Jag undrar dock hur de tänker som tycker att flyktingarna tar ”för mycket plats” eller ”snor våra jobb”.

Om flyktingarna tar för mycket plats, vad tycker de då att man ska göra åt saken? Ska man stänga ute dem så att de tvingas leva i sina hemländer där det pågår krig? De har ju kommit hit av en anledning, inte för att de vill komma hit. De flyr för sina liv. Hur kan man vara så grym att inte hjälpa någon som flyr för sitt liv?

Det flyktingarna gör först och främst när de kommer hit är att försöka skaffa sig ett asylboende och ta sig igenom de hemska tragedier de har upplevt. Alla deras upplevelser är med dem i deras tankar, plus att de inte pratar någon svenska, så vad är det för påhitt att de på nåt sätt skulle ta ditt eventuella jobb?

Flyktingarna har gått igenom saker som vi inte ens kan föreställa oss och de behöver inte dessutom ert hat!

Wilma S

Jag är stolt över att bo i ett av de europeiska länder som tar in flest flyktingar, eftersom jag tycker det är otroligt viktigt att hjälpa dem. Jag undrar dock hur de tänker som tycker att flyktingarna tar ”för mycket plats” eller ”snor våra jobb”.

Om flyktingarna tar för mycket plats, vad tycker de då att man ska göra åt saken? Ska man stänga ute dem så att de tvingas leva i sina hemländer där det pågår krig? De har ju kommit hit av en anledning, inte för att de vill komma hit. De flyr för sina liv. Hur kan man vara så grym att inte hjälpa någon som flyr för sitt liv?

Det flyktingarna gör först och främst när de kommer hit är att försöka skaffa sig ett asylboende och ta sig igenom de hemska tragedier de har upplevt. Alla deras upplevelser är med dem i deras tankar, plus att de inte pratar någon svenska, så vad är det för påhitt att de på nåt sätt skulle ta ditt eventuella jobb?

Flyktingarna har gått igenom saker som vi inte ens kan föreställa oss och de behöver inte dessutom ert hat!

Wilma S

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.