2016-02-17 14:12

2016-02-17 14:12

Personalen arbetar hårt och effektivt – med stort tålamod

KARLSTAD: Kunnigt och vänligt på akutmottagningen

Det mesta jag läser om akutmottagningen vid Centralsjukhuset i Karlstad, CSK, är kritik, både vad gäller lokaler och bemötande. Min dotter har diabetes vilken inte varit problemfri och hon har även drabbats av andra, tillfälliga sjukdomar som har gjort att besök på akuten tyvärr känts som vardag.

I lördags fick jag själv besöka akuten på grund av en liten olycka som krävde EKG-kontroll och provtagningar. Akuten var som vanligt fullbelagd, men det gjorde inte mig någonting så länge jag var på helt rätt ställe i det fall jag skulle bli värre sjuk. Hjälp inom räckhåll, med andra ord. Tyvärr innebar detta att jag hamnade på torget, som den stora salen kallas, och där låg jag till allas beskådan och de till min.

Men jag ligger inte och tittar på de andra utan i stället kollar jag in personalen, som arbetar hårt för att hinna med strömmen av patienter. Tålmodiga, vänliga, skojar lite med dem som orkar med detta. Effektiva också – mitt besök varade drygt 2,5 timmar – samt svarar kunnigt på frågor, och medkännande till dem som behöver detta. Listan kan göras hur lång som helst och jag har hur många besök där som helst som ligger till grund för min åsikt.

Så tack och heja till all personal som arbetar på CSK-akuten, ni är mycket väl förtjänta av det!

Mycket nöjd patient

Det mesta jag läser om akutmottagningen vid Centralsjukhuset i Karlstad, CSK, är kritik, både vad gäller lokaler och bemötande. Min dotter har diabetes vilken inte varit problemfri och hon har även drabbats av andra, tillfälliga sjukdomar som har gjort att besök på akuten tyvärr känts som vardag.

I lördags fick jag själv besöka akuten på grund av en liten olycka som krävde EKG-kontroll och provtagningar. Akuten var som vanligt fullbelagd, men det gjorde inte mig någonting så länge jag var på helt rätt ställe i det fall jag skulle bli värre sjuk. Hjälp inom räckhåll, med andra ord. Tyvärr innebar detta att jag hamnade på torget, som den stora salen kallas, och där låg jag till allas beskådan och de till min.

Men jag ligger inte och tittar på de andra utan i stället kollar jag in personalen, som arbetar hårt för att hinna med strömmen av patienter. Tålmodiga, vänliga, skojar lite med dem som orkar med detta. Effektiva också – mitt besök varade drygt 2,5 timmar – samt svarar kunnigt på frågor, och medkännande till dem som behöver detta. Listan kan göras hur lång som helst och jag har hur många besök där som helst som ligger till grund för min åsikt.

Så tack och heja till all personal som arbetar på CSK-akuten, ni är mycket väl förtjänta av det!

Mycket nöjd patient

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.