2016-02-17 14:08

2016-02-17 14:08

Ett attraktivt område att bo i

KIL: En annan bild av Runnevål

Jag vill nu förmedla en annan bild av Runnevålsområdet än den som den så kallade Runnevålsgruppen lyfter fram. Vi har bott på området bland de längsta, ända sedan juni 1974 då vi flyttade vi in i vår nybyggda villa.

Nuvarande industriområde iordningställdes och företag flyttade dit. Hus efter hus byggdes, med vetskap om att det fanns ett industriområde på andra sidan gatan. Vi har inte hört några protester kring detta på över 40 år – det är först den senaste tiden som protester har framförts.

Det är de negativa skriverierna om området och om Kils kommun som gör att huspriserna sjunker, inte eventuella företagsetableringar i området. Företag genererar arbetstillfällen och det är en förutsättning för att folk ska kunna bo och leva i en kommun.

Runnevål ett attraktivt område att bo i – detta märker vi i inte minst på att mäklare ringer och frågar om vi har tänkt att sälja bostaden; de har efterfrågan på villor i detta område.

Jag välkomnar både företag och nya husägare till Runnevål. Jag är aktiv inom politiken i Kils kommun men det är i egenskap av boende på Runnevål som jag skriver detta. Hoppas att det kan respekteras.

Maj-Britt Tibo

Jag vill nu förmedla en annan bild av Runnevålsområdet än den som den så kallade Runnevålsgruppen lyfter fram. Vi har bott på området bland de längsta, ända sedan juni 1974 då vi flyttade vi in i vår nybyggda villa.

Nuvarande industriområde iordningställdes och företag flyttade dit. Hus efter hus byggdes, med vetskap om att det fanns ett industriområde på andra sidan gatan. Vi har inte hört några protester kring detta på över 40 år – det är först den senaste tiden som protester har framförts.

Det är de negativa skriverierna om området och om Kils kommun som gör att huspriserna sjunker, inte eventuella företagsetableringar i området. Företag genererar arbetstillfällen och det är en förutsättning för att folk ska kunna bo och leva i en kommun.

Runnevål ett attraktivt område att bo i – detta märker vi i inte minst på att mäklare ringer och frågar om vi har tänkt att sälja bostaden; de har efterfrågan på villor i detta område.

Jag välkomnar både företag och nya husägare till Runnevål. Jag är aktiv inom politiken i Kils kommun men det är i egenskap av boende på Runnevål som jag skriver detta. Hoppas att det kan respekteras.

Maj-Britt Tibo

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.