2016-02-16 06:00

2016-02-16 06:00

Väntade i tre år på besked

PSYKIATRI:

För tre år sedan ansökte en person om att få tid till en samtalskontakt hos öppenpsykiatrin. Nu i dagarna ringde de tillbaka därifrån och undrade om personen ifråga fortfarande ville ha en tid. Ska det verkligen behöva – och får det – ta så lång tid, trots att flera påstötningar har gjorts?

Frågande

För tre år sedan ansökte en person om att få tid till en samtalskontakt hos öppenpsykiatrin. Nu i dagarna ringde de tillbaka därifrån och undrade om personen ifråga fortfarande ville ha en tid. Ska det verkligen behöva – och får det – ta så lång tid, trots att flera påstötningar har gjorts?

Frågande

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.