2016-02-16 06:00

2016-02-16 06:00

Använd markytan vettigt!

KARLSTAD: Alla kan inte bo granne med Stora torget

Karlstads kommuns landyta är 1 168 kvadratkilometer. Endast Torsby (4 186), Hagfors (1 834) och Filipstads (1 545) kommuner har väsentligt större landyta än Karlstad.

Det råder alltså ingen brist på yta för nyproduktion av bostäder inom Karlstads kommun. Därför är det beklämmande att återigen läsa om förtätningar av centrum (NWT 4/2) där boende i befintlig bebyggelse protesterar och ifrågasätter förtätningshysterin. Det har varit alltför många liknande fall redan, men Karlstads kommunpolitiker lyssnar som vanligt bara till byggherrarnas futuristiska planer. Åtta–tio våningar... Ja, varför inte 15–25!

Peter Kullgren (KD), byggnadsnämndens ordförande, med flera politiker: Är det inte dags att lyssna på, och visa hänsyn till, redan existerande Karlstadsbor, och inte bara nagelfara varenda liten öppen yta eller park i syfte att nå ert hägrande mål Karlstad 100 000?

Länge ondgjorde sig många Karlstadsbor över Håkan Holm (S) som mer eller mindre lät byggbolagen agera fritt att bygga hur och var de ville, när S hade majoritet. Vi kan konstatera att när det gäller frågan om förtätningar kontra livskvalitet i boendet så finns det ingen opposition att tala om i Karlstads kommun. Om det ska finnas 100 000 invånare i kommunen, så kan ju inte samtliga bo inom en radie av tio kilometer från Stora torget!

Det finns politiker på andra håll i världen som har mer framsynthet än Karlstads. Manhattan har ett av världens högsta kvadratmeterpris, men ingen skulle komma på tanken att nagga Central Park i kanten.

1 168 kvadratkilometer... Använd den ytan vettigt, så att folk som redan har ett boende kan få andas och se solen!

Gert Moberg

Karlstads kommuns landyta är 1 168 kvadratkilometer. Endast Torsby (4 186), Hagfors (1 834) och Filipstads (1 545) kommuner har väsentligt större landyta än Karlstad.

Det råder alltså ingen brist på yta för nyproduktion av bostäder inom Karlstads kommun. Därför är det beklämmande att återigen läsa om förtätningar av centrum (NWT 4/2) där boende i befintlig bebyggelse protesterar och ifrågasätter förtätningshysterin. Det har varit alltför många liknande fall redan, men Karlstads kommunpolitiker lyssnar som vanligt bara till byggherrarnas futuristiska planer. Åtta–tio våningar... Ja, varför inte 15–25!

Peter Kullgren (KD), byggnadsnämndens ordförande, med flera politiker: Är det inte dags att lyssna på, och visa hänsyn till, redan existerande Karlstadsbor, och inte bara nagelfara varenda liten öppen yta eller park i syfte att nå ert hägrande mål Karlstad 100 000?

Länge ondgjorde sig många Karlstadsbor över Håkan Holm (S) som mer eller mindre lät byggbolagen agera fritt att bygga hur och var de ville, när S hade majoritet. Vi kan konstatera att när det gäller frågan om förtätningar kontra livskvalitet i boendet så finns det ingen opposition att tala om i Karlstads kommun. Om det ska finnas 100 000 invånare i kommunen, så kan ju inte samtliga bo inom en radie av tio kilometer från Stora torget!

Det finns politiker på andra håll i världen som har mer framsynthet än Karlstads. Manhattan har ett av världens högsta kvadratmeterpris, men ingen skulle komma på tanken att nagga Central Park i kanten.

1 168 kvadratkilometer... Använd den ytan vettigt, så att folk som redan har ett boende kan få andas och se solen!

Gert Moberg

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.