2016-02-15 13:32

2016-02-15 13:32

Snusk, bristande integritet och trängsel för patienterna

KARLSTAD: Bäddat för kritik mot Centralsjukhusets akutavdelning

Efter att ha tillbringat några timmar på akuten på Centralsjukhuset i Karlstad, CSK, med en anhörig, så är jag arg och fruktansvärt irriterad. Vem kom på den geniala idén att bygga om akuten till det sämre? På vilket sätt kan det vara bättre för patienterna att ligga på ”torget”? Var är integriteten och sekretessen?

Det frågas efter personnummer, sjukdomar och problem, högt och tydligt så att alla kan höra. De tar prover utan att skärma av, någon gråter och ojar sig i en säng, men ingen kommer... Personer med hosta, kräkningar och feber blandas med personer som har svår smärta eller är oroliga och/eller dementa. Barn som skriker och gråter... Trånga väntrum, skitiga och kräkiga toaletter. Patienterna ligger på hårda britsar och kan inte ens erbjudas en kudde för det är en ”bristvara”, som en personal svarade då vi frågade efter detta.

Personalen gör nog vad den kan och jag förstår deras frustration, men som anhörig blir jag irriterad och förbannad. En ombyggnation borde ha gjorts till det bättre. Som det är nu är det inte ens människovärdigt, för någon! Att inte ens kunna få en kudde...

C B W

Efter att ha tillbringat några timmar på akuten på Centralsjukhuset i Karlstad, CSK, med en anhörig, så är jag arg och fruktansvärt irriterad. Vem kom på den geniala idén att bygga om akuten till det sämre? På vilket sätt kan det vara bättre för patienterna att ligga på ”torget”? Var är integriteten och sekretessen?

Det frågas efter personnummer, sjukdomar och problem, högt och tydligt så att alla kan höra. De tar prover utan att skärma av, någon gråter och ojar sig i en säng, men ingen kommer... Personer med hosta, kräkningar och feber blandas med personer som har svår smärta eller är oroliga och/eller dementa. Barn som skriker och gråter... Trånga väntrum, skitiga och kräkiga toaletter. Patienterna ligger på hårda britsar och kan inte ens erbjudas en kudde för det är en ”bristvara”, som en personal svarade då vi frågade efter detta.

Personalen gör nog vad den kan och jag förstår deras frustration, men som anhörig blir jag irriterad och förbannad. En ombyggnation borde ha gjorts till det bättre. Som det är nu är det inte ens människovärdigt, för någon! Att inte ens kunna få en kudde...

C B W

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.