2016-02-15 06:00

2016-02-15 06:00

Ordet har fått negativ klang

FEMINISM:

På senare tid har vi märkt att feminism mer och mer har börjat klassas som manshat och att ordet har fått en negativ klang. Feminism står för jämställdhet, alltså ett samhälle där män och kvinnor har samma rättigheter. Att våra kroppar är olika designade ska inte påverka människors rättigheter. På arbetsplatser där båda könen utför samma jobb, med samma resultat, är det till exempel inte ovanligt att männen tjänar mer. Vi tycker att detta är fel och att det borde ändras.

Linn & Selma

På senare tid har vi märkt att feminism mer och mer har börjat klassas som manshat och att ordet har fått en negativ klang. Feminism står för jämställdhet, alltså ett samhälle där män och kvinnor har samma rättigheter. Att våra kroppar är olika designade ska inte påverka människors rättigheter. På arbetsplatser där båda könen utför samma jobb, med samma resultat, är det till exempel inte ovanligt att männen tjänar mer. Vi tycker att detta är fel och att det borde ändras.

Linn & Selma

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.