2016-02-11 06:00

2016-02-11 06:00

Människan måste skärpa sig

KLIMAT:

Nu mer än någonsin måste vi tänka på vilka vardagliga val vi gör. Vi behandlar Jorden som om den skulle vara tre gånger så stor än den är. Koldioxidutsläppen är alldeles för stora vilket har lett till en förstärkt växthuseffekt. Detta betyder att medeltemperaturen har stigit, vilket i sin tur har lett till att glaciärerna börjat smälta. Det gör så att golfströmmen inte kommer ha samma riktning, vilket gör att vi i Norden inte får lika mycket värme, vilket kan leda till en ny istid.

Vi människor måste skära ned på mängden kött vi äter eftersom uppfödning av till exempel kor ökar utsläppet av koldioxid/metangas. Så om vi börjar handla närproducerat och om vi köper mindre kött kommer det att gynna generationerna framöver!

Linnéa och Agnes

Nu mer än någonsin måste vi tänka på vilka vardagliga val vi gör. Vi behandlar Jorden som om den skulle vara tre gånger så stor än den är. Koldioxidutsläppen är alldeles för stora vilket har lett till en förstärkt växthuseffekt. Detta betyder att medeltemperaturen har stigit, vilket i sin tur har lett till att glaciärerna börjat smälta. Det gör så att golfströmmen inte kommer ha samma riktning, vilket gör att vi i Norden inte får lika mycket värme, vilket kan leda till en ny istid.

Vi människor måste skära ned på mängden kött vi äter eftersom uppfödning av till exempel kor ökar utsläppet av koldioxid/metangas. Så om vi börjar handla närproducerat och om vi köper mindre kött kommer det att gynna generationerna framöver!

Linnéa och Agnes

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.