2016-02-11 06:00

2016-02-11 06:00

Kostnader för asylmottagandet mörkas

RYSNINGAR:

Man bör inte ställa människor och kostnader emot varandra, säger Årjängs kommunalråd Daniel Schützer (S). Men det gör vi ju hela tiden, kostnader mot äldreomsorgen, skolan, barnomsorgen, sjukvården. Så varför ska man mörka kostnader för asylmottagandet? Som skattebetalare har jag väl all rätt att få veta hur min kommun fördelar skattepengarna? Då ska Socialdemokraten Schützer mörklägga för skattebetalarna. Jag som i min enfald trodde att man nu skulle sluta att mörklägga för kommuninvånarna. När man läser om sådana politiska uttalanden får man rysningar över hela kroppen. Och jag tror inte det är ett vinnande koncept för att få fler röster.

Oslo

Man bör inte ställa människor och kostnader emot varandra, säger Årjängs kommunalråd Daniel Schützer (S). Men det gör vi ju hela tiden, kostnader mot äldreomsorgen, skolan, barnomsorgen, sjukvården. Så varför ska man mörka kostnader för asylmottagandet? Som skattebetalare har jag väl all rätt att få veta hur min kommun fördelar skattepengarna? Då ska Socialdemokraten Schützer mörklägga för skattebetalarna. Jag som i min enfald trodde att man nu skulle sluta att mörklägga för kommuninvånarna. När man läser om sådana politiska uttalanden får man rysningar över hela kroppen. Och jag tror inte det är ett vinnande koncept för att få fler röster.

Oslo

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.