2016-02-11 06:00

2016-02-11 06:00

En mycket märklig artikel

KIL:

I brevlådan låg ett nyhetsbrev till företag i Kil. I den en mycket märklig artikel skriven av kommunalrådet Georg Forsberg (C). Han skriver att mod och engagemang bygger framtidens Kil. Han lovordar människors engagemang och han uttrycker sin ödmjukhet inför, att utan detta skulle inte stora mervärden kunna skapas. Han säger vidare att det är intressant att möta företagarna som rustar för framtiden, eldsjälarna som driver byalagfrågorna. Allt detta låter ju ypperligt bra! Som företagare vill jag verkligen verka i en kommun som gör verkstad av allt det som sägs i den kommunala ledningen. Jag är inte intresserad av floskler som saknar substans. Jag vill vara stolt över att finnas i en kommun som föregår med gott exempel och sköter upphandlingar med mera. Jag vill till exempel inte att kommunen ska ägna sig åt tvivelaktig marknadsföring när man säljer ett nytt bostadsområde. Jag vill absolut som både företagare och boende på Runnevålsområdet att man lyssnar till alla engagerade medborgare som värnar om en god boendemiljö. Om Klis kommun på riktigt ska satsa på framtidens medborgare och företagare så måste Ni använda ödmjukheten till att skapa en hållbar situation för oss alla. För vi är faktiskt varandras framtid och det ena ska inte utesluta det andra. Att föra krig mot sina egna invånare är inte speciellt ansvarsfullt eller ens framgångsrikt.

Företagaren

I brevlådan låg ett nyhetsbrev till företag i Kil. I den en mycket märklig artikel skriven av kommunalrådet Georg Forsberg (C). Han skriver att mod och engagemang bygger framtidens Kil. Han lovordar människors engagemang och han uttrycker sin ödmjukhet inför, att utan detta skulle inte stora mervärden kunna skapas. Han säger vidare att det är intressant att möta företagarna som rustar för framtiden, eldsjälarna som driver byalagfrågorna. Allt detta låter ju ypperligt bra! Som företagare vill jag verkligen verka i en kommun som gör verkstad av allt det som sägs i den kommunala ledningen. Jag är inte intresserad av floskler som saknar substans. Jag vill vara stolt över att finnas i en kommun som föregår med gott exempel och sköter upphandlingar med mera. Jag vill till exempel inte att kommunen ska ägna sig åt tvivelaktig marknadsföring när man säljer ett nytt bostadsområde. Jag vill absolut som både företagare och boende på Runnevålsområdet att man lyssnar till alla engagerade medborgare som värnar om en god boendemiljö. Om Klis kommun på riktigt ska satsa på framtidens medborgare och företagare så måste Ni använda ödmjukheten till att skapa en hållbar situation för oss alla. För vi är faktiskt varandras framtid och det ena ska inte utesluta det andra. Att föra krig mot sina egna invånare är inte speciellt ansvarsfullt eller ens framgångsrikt.

Företagaren

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.