2016-02-10 10:39

2016-02-10 10:39

Tänker bara köpa mjölk från helsvenska mejerier

PRISER: Arla har vuxit sig för stort

Nu är det definitivt slut på inköp av Aralprodukter för min del! Arla är ett företag där man på chefs- och ledningsnivå har vräkt sig på mjölkböndernas bekostnad i många år.

Det värsta är dock att Arla har blivit så stort att de kan prissätta mot våra mjölkbönder ungefär som de vill, och dessutom utsätta dem för konkurrens från utlandet, med mjölk är producerad på ett sätt som vi inte accepterar i Sverige.

Arla har expanderat så till den milda grad att de nu finns i 21 länder.

Det är fel av ett bondeägt bolag! Så nu köper jag enbart mjölk från helsvenska mejerier. Jag betalar gladeligen 3–4 kronor mer per liter till våra svenska mjölkbönder, så att de kan ha välmående kor till att sköta landskapet. Men då gäller det förstås att dessa kronor hamnar i mjölkböndernas fickor och inte några andras.

Svensk mjölkproduktion och distribution ska skötas av svenskar. Inga utländska vd:ar och andra tjänstemän ska syssla med svensk mejeriverksamhet!

Erik T Johansson

Karlstad

Nu är det definitivt slut på inköp av Aralprodukter för min del! Arla är ett företag där man på chefs- och ledningsnivå har vräkt sig på mjölkböndernas bekostnad i många år.

Det värsta är dock att Arla har blivit så stort att de kan prissätta mot våra mjölkbönder ungefär som de vill, och dessutom utsätta dem för konkurrens från utlandet, med mjölk är producerad på ett sätt som vi inte accepterar i Sverige.

Arla har expanderat så till den milda grad att de nu finns i 21 länder.

Det är fel av ett bondeägt bolag! Så nu köper jag enbart mjölk från helsvenska mejerier. Jag betalar gladeligen 3–4 kronor mer per liter till våra svenska mjölkbönder, så att de kan ha välmående kor till att sköta landskapet. Men då gäller det förstås att dessa kronor hamnar i mjölkböndernas fickor och inte några andras.

Svensk mjölkproduktion och distribution ska skötas av svenskar. Inga utländska vd:ar och andra tjänstemän ska syssla med svensk mejeriverksamhet!

Erik T Johansson

Karlstad

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.