2016-02-09 16:40

2016-02-09 16:40

Uppfattade förslaget omträdplantering som skämt

UV-STRÅLNING: Solstolleri på expertnivå

Någon knäppgök på Strålskyddsmyndigheten som uppenbarligen har för litet att göra vill ”UV-säkra” alla skolgårdar i vårt land, så att ungarna inte ska råka ut för hudcancer. Detta vill han åstadkomma främst genom att plantera rejäla – och därmed också dyra – träd.

Inget ont om träd på skolgårdar, men ungarna vistas ju där endast på rasterna, tio minuter åt gången, då och då. Och under juni, juli och halva augusti håller de förhoppningsvis till utomhus än mer och understundom i betydligt soligare förhållanden. Kanske borde ungarna då beläggas med utegångsförbud...?

Först trodde jag att det förslaget om trädplantering på landets skolgårdar var ett för tidigt aprilskämt, så här i februari, men även för Strålskyddsmyndighetens så kallade expert lär det väl vara för tidigt för solsting, eller...?

Själv tycker jag att det kunde räcka med att rekommendera ungarna att ha kepsen på sig, något som de ju numera av någon anledning även brukar ha inomhus, på lektionerna.

Alla dessa knäppgökar och ”experter”... Varifrån kommer de, är de månne resultat av ovälkomna mutationer i de mänskliga generna?

Martin Söderlund

Lärar'n på Väls

Någon knäppgök på Strålskyddsmyndigheten som uppenbarligen har för litet att göra vill ”UV-säkra” alla skolgårdar i vårt land, så att ungarna inte ska råka ut för hudcancer. Detta vill han åstadkomma främst genom att plantera rejäla – och därmed också dyra – träd.

Inget ont om träd på skolgårdar, men ungarna vistas ju där endast på rasterna, tio minuter åt gången, då och då. Och under juni, juli och halva augusti håller de förhoppningsvis till utomhus än mer och understundom i betydligt soligare förhållanden. Kanske borde ungarna då beläggas med utegångsförbud...?

Först trodde jag att det förslaget om trädplantering på landets skolgårdar var ett för tidigt aprilskämt, så här i februari, men även för Strålskyddsmyndighetens så kallade expert lär det väl vara för tidigt för solsting, eller...?

Själv tycker jag att det kunde räcka med att rekommendera ungarna att ha kepsen på sig, något som de ju numera av någon anledning även brukar ha inomhus, på lektionerna.

Alla dessa knäppgökar och ”experter”... Varifrån kommer de, är de månne resultat av ovälkomna mutationer i de mänskliga generna?

Martin Söderlund

Lärar'n på Väls

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.