2016-02-08 11:46

2016-02-08 11:46

Nattron störs av dunder skakningar och avgaser

KARLSTAD: Dra ett spår utanför centrum

Varför måste alla gods- och vedtåg gå genom Karlstads innerstad? Det sker ju varken någon lastning eller lossning på Karlstads C längre.

Tågen dundrar varje natt genom Karlstads centrala delar i 50–60 km/tim så att det vibrerar i hyreshusen.

Tänk efter! Järnvägen ska ju vara miljövänlig, men den mesta växlingen av godsvagnar sker med diesellok som både dundrar och släpper ut avgaser. Vore det inte bättre för allas trevnad att få ett spår utanför Karlstad för ved- och godstågen – och få bättre förutsättningar för persontrafiken.

Nyinflyttad Karlstadsbo

Varför måste alla gods- och vedtåg gå genom Karlstads innerstad? Det sker ju varken någon lastning eller lossning på Karlstads C längre.

Tågen dundrar varje natt genom Karlstads centrala delar i 50–60 km/tim så att det vibrerar i hyreshusen.

Tänk efter! Järnvägen ska ju vara miljövänlig, men den mesta växlingen av godsvagnar sker med diesellok som både dundrar och släpper ut avgaser. Vore det inte bättre för allas trevnad att få ett spår utanför Karlstad för ved- och godstågen – och få bättre förutsättningar för persontrafiken.

Nyinflyttad Karlstadsbo

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.