2016-02-06 06:00

2016-02-06 06:00

Fanatiker får bestämma över riksdag och regering

SVERIGE: Kräver betalt för att skjuta varg

Vi måste tyvärr inse att riksdag och regering inte är de högst bestämmande vad gäller lagar och paragrafer i Sverige. Rovdjursfanatiker sätter sig över demokratiskt valda politiker. Vargjakten har blivit ett enda cirkusjippo. Hur kan sådant här få förekomma?

Jag uppmanar alla jägare och jaktorganisationer att inte ställa upp på någon form av vargjakt, som det har fungerat hittills. Nej, det ska införas skälig ekonomisk ersättning till både jägare och jaktorganisationer som åtar sig att reducera den för stora vargstammen. Inför i stället samma jakttid och regler på varg som gäller för vildsvin, samt avfångningsavgift på varg.

Våra förfäder har slitit i alla tider för att slippa vargplågan. Jag själv har svårt att förstå vad det är som är så bra när det ligger vargdödade och svårt skadade djur i våra beteshagar. Att införa något som skapar oro och otrygghet samt osämja mellan olika grupper i samhället kan inte vara bra.

Sunt bondförnuft

Vi måste tyvärr inse att riksdag och regering inte är de högst bestämmande vad gäller lagar och paragrafer i Sverige. Rovdjursfanatiker sätter sig över demokratiskt valda politiker. Vargjakten har blivit ett enda cirkusjippo. Hur kan sådant här få förekomma?

Jag uppmanar alla jägare och jaktorganisationer att inte ställa upp på någon form av vargjakt, som det har fungerat hittills. Nej, det ska införas skälig ekonomisk ersättning till både jägare och jaktorganisationer som åtar sig att reducera den för stora vargstammen. Inför i stället samma jakttid och regler på varg som gäller för vildsvin, samt avfångningsavgift på varg.

Våra förfäder har slitit i alla tider för att slippa vargplågan. Jag själv har svårt att förstå vad det är som är så bra när det ligger vargdödade och svårt skadade djur i våra beteshagar. Att införa något som skapar oro och otrygghet samt osämja mellan olika grupper i samhället kan inte vara bra.

Sunt bondförnuft

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.